Tarolt a PTE a Rókaűzőkön!

2020. október 17-én 26. alkalommal rendezték meg a Pécs és Kaposvár közötti Rókaűzők váltófutóversenyt. A 85 kilométeres útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 31 csapat vágott neki a táv teljesítésének. A Pécsi Tudományegyetem négy oktatói-dolgozói és egy hallgatói csapattal nevezett a versenyre.

Az indulók nagy várakozással álltak rajthoz, mivel idén a szervezők új versenyszámokat is meghirdettek: MEFOB hallgatói és MEFOB oktatói-dolgozói kategóriákat, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség jóvoltából.

Az idő ugyan hűvös volt és néha szemerkélt az eső, de a futókat ez nem zavarta, sőt, inkább segítette, hogy leküzdjék a szakaszukat.

A felkészülés megérte, mert mind hallgatói, mind oktatói MEFOB kategóriában a Pécsi Tudományegyetem csapatai végeztek az első helyen. Az eredményhirdetésnél hallgatói MEFOB kategóriában a PTE Pécsi Rókák csapata, míg oktatói-dolgozói MEFOB kategóriában a PTE Brainpower vehette át a bajnoki kupát, valamint ebben a versenyszámban a PTE-ÁOK ÉlettanÁSZléPTEK a bronzérmet szerezte meg.

Erdemények:

MEFOB Hallgatói

Pécsi Tudományegyetem PTE Pécsi Rókák

5:35:13

1.helyezett

Szegedi Tudományegyetem Pajzán Majális

5:36:19

2.helyezett

Eszterházy Károly Egyetem Kullancsvadászok

5:42:51

3.helyezett

 

MEFOB Oktatói-Dolgozói

Pécsi Tudományegyetem PTE Brainpower      

 6:53:08

1.helyezett

Szent István Egyetem Kaposvári SZIE Kaposvár Óktatói

7:25:00

2.helyezett

PTE-AOK ÉlettanÁSZléPTEK

8:01:17

3.helyezett

PTE KK Szülészeti Klinika Kitolási Szakasz

8:01:23

4.helyezett

PTE KK Szívgyógyászati Klinika SVES run

8:08:21

5.helyezett

Minden résztvevőnek gratulálunk! A rendezvény támogatása a PTE a Családokért programsorozat részeként, a PTE Sportiroda munkatársainak szervezésében valósult meg. 

Kategória: 
Sportág: 
Galéria :