PTE BIG CHALLENGE

Időpont: 
2020.11.30. 23:00
Helyszín: 
Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodája „PTE Big Challenge” néven sportprogram-sorozatot hirdet a 2020/2021-es tanévre, melyhez csatlakozik a PTE Zöld Egyetem program és a Kapcsolati Igazgatóság Protokoll- és Rendezvényszervezési Irodája is.

Az egységek céljai, hogy a „kihívásokkal teli” időszakban is felhívják az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, a mozgás, a sport lelki feltöltődést nyújtó, fizikai állóképességet javító hatására, a szabadidő hasznos, élményeket biztosító eltöltésére, a fizikai, szellemi, pszichikai, szociális jólét elsajátításának módjaira.Valamint a járványhelyzet miatt lecsökkent szabadidős lehetőségek helyett alternatívákat ajánljanak online vagy a szabadban teljesíthető kihívások, feladatok formájában. A megvalósuló programok során különös hangsúlyt kap a környezet védelme. Továbbá a kihíváshoz csatlakozók egy sokoldalú, mozgásra ösztönző közösség tagjaivá válnak, továbbá hasznos ismeretekkel gazdagodnak a sportolás, az egészséges életmód, valamint az ökológiai tudatosság területén. A feladatok teljesítését követően pedig Fortuna kegyeltjei értékes ajándékokat nyerhetnek.

A négy sportágra épülő projekt lényege az október 10. és december 1. közötti időszakban teljesíteni az alábbi kihívásokat:

Túrázz, sétálj összesen 25 km-t!

Ehhez a Sportiroda PTE TÁJOLÓ TÚRASOROZATÁT ajánljuk.

De természetesen a táv más helyszíneken, más útvonalakon is teljesíthető, akár a munkába járás során.

Tekerj összesen 100 km-t!

Kerékpárral vagy spinning bringával!

Mozogj, ahogy jól esik! 

Lépcsőzéssel, tánccal vagy bármely más – a kihívásban nem szereplő -mozgásformával, legfeljebb 4 aktivitással égess el 1367 kcal-t.

Ezért november 2-6. között ezért a PTE Rektori Kabinet és a Kancellária munkatársai a lifthasználat helyett a lépcsőzést választva vesznek részt a kihívásban, de a PTE Táncoló Egyetem digitális tánctermének online nézhető videói is segítik a mozogni vágyókat.

Mozgasd az elméd! 

„MOZGASD AZ ELMÉD!” elnevezéssel -a PTE BIG Challenge kihívássorozat egyik szintjeként- a fizikai aktivitások mellett szellemi megmérettetést is kínálunk azoknak, akik szívesen szánnak időt arra, hogy néhány kérdésre válaszolva teszteljék tudásukat „sportosra szabott” témakörökben.

A teljesítményeket a kihívás közösségi oldalán üzenet vagy bejegyzés formájában a sportágat megjelölve várják a szervezők október 10. és december 1. között. A résztvevők bármilyen telefonos applikációt letöltve screenshot kép formájában tudják dokumentációikat elküldeni a „PTE BIG CHALLENGE” facebook oldalára. A kihívások és programkínálatok mellett a követők rövid, az egészséges életmódra, a természetvédelemre, az ökológiai tudatosságra ösztönző videók, írások közül is válogathatnak. A mind a négy kihívás elemet teljesítők között értékes nyereményeket sorsol ki a PTE Sportiroda és a Kapcsolati Igazgatóság Rendezvényszervező és Protokoll Irodája.

A második időszakban (decembertől februárig) és a harmadik időszakban (márciustól májusig) folytatódnak a programok és kihívások.

 

Kategória: