Fuss a rákgyógyításért! - 2022

Időpont: 
2022.09.10. 11:00
Helyszín: 
Széchenyi tér

A „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű futást tíz alkalommal szervezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE), azonban 2019-től a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lett a rendezvény „házigazdája”.

Az elmúlt több, mint egy évtized jó gyakorlatához hasonlóan, a PTE Sportiroda munkatársainak idén is elsődleges célja, hogy a futás által összegyűlt karitatív összeget, az első forintjától az utolsóig a betegekre, illetve az ő komfortérzetük növelésére fordítsa egy alapítványon keresztül. A jótékonysági futás kedvezményezettje 2019 óta az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány.

Szeptember 10-én tehát ismét lehet futni, sétálni, vagy akár kutyát sétáltatni egy jótékony célért Pécsett. 

A rendezvényre az egyetemi polgárok mellett, természetesen a városlakókat is várjuk!

Tervezett program:

09.00 Helyszíni regisztráció kezdete a Széchenyi téren (előregisztráció hiánya esetén)

10.30 Ünnepélyes megnyitó, bemelegítés

11.00 Start (futás, kocogás, séta)

11.30 Futónagyköveti díjazás, tombola

További részletek:                       

Táv: 2,6 km

Tervezett útvonal: Széchenyi tér – Irgalmasok u. – Citrom u. – Jókai tér – Ferencesek u. – Szent István tér – Janus P. u. – Mária u. – Flórián tér – Nagy Flórián u. – Király u. – Széchenyi tér

Előzetes regisztráció: 2022. augusztus 24. -szeptember 4. között elektronikusan -itt az eseményen belül (alul)- vagy személyesen a rendezvény futónagyköveteinél*.  

Helyszíni regisztráció: 2022. szeptember 10. 9:00-10:15 (Helyszíni regisztráció esetén ajándékpólót csak a készlet erejéig tudunk biztosítani.)

A részvételi díj egységesen min. 2000 Ft. A részvételt – a készlet erejéig – ajándékpólóval** (valószínűleg idén KÉK színben) jutalmazzuk.

Az előzetesen regisztrálók az ajándékpólót személyesen (Rektori Kabinet, Vasvári Pál utca 4. 004-es iroda) vagy futónagykövetük által vehetik át szeptember 07-én és 08-án a nevezési díj befizetése mellett. A legtöbb futót toborzó nagykövet díjazásban részesül.

A rendezvény folyamán friss ivóvizet biztosítunk a futók számára. 

INFORMÁCIÓ: egyetemisport@pte.hu

Minden mély érzésű, segítő szándékú, sportot kedvelő érdeklődőt szeretettel várunk! Fuss velünk Te is!

* A futónagykövet ismerősei, barátai köréből toboroz minél több futót, előzetesen összegyűjti a nevezési díjakat és kiosztja az ajándékpólókat.

** A póló viselői a futónapon kedvezményesen tekinthetik meg a Pécsi Állatkertet (50%) és a Mecsextrém Parkot (10%).

Kategória: 
Sportág: