IV. PTE Mecseki Láthatatlanok Emléktúra

Időpont: 
2019.10.19. 09:00
Helyszín: 
Mecsek kapu

A Mecseki Láthatatlanok az ‘56-os forradalom végnapjaiban, a szovjet csapatok bevonulásának hírére a Mecsekre felvonult szabadságharcosok voltak. Akkor a kezdeményezés hagyományteremtő céllal indult, ezért a sporttal foglalkozó egység idén is fontosnak tartja megrendezni az őszi kirándulást.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére, dr. Bódis József rektor úr kérésére rendezte meg a PTE Sportiroda az első PTE Mecseki Láthatatlanok emléktúrát, 2016-ban. A Mecseki Láthatatlanok az akkori pécsi egyetemisták közössége volt, akik a forradalom leverése után még hetekig (sőt egyesek hónapokig) ellenálltak a Mecsek hegyeiben rejtőzve. Emlékük előtt tisztelegve három éve, a sportiroda hagyományteremtő jelleggel megszervezett egy mintegy 8 kilométeres mecseki túrát, melynek voltak olyan állomásai, ahol a PTE polgárok vetélkedhettek egymással. A családias hangulatú, túrával egybekötött megemlékezést idén is folytatni kívánja a PTE Sportiroda, ahová egyaránt várják hallgatók, munkatársak, illetve családtagok jelentkezéseit.

Részletek:

Rendezvény időpontja: 2019.10.19.

Gyülekező és koszorúzás: 9:30-10:00 Mecsek Kapu

Indulás: 10:00 Mecsek Kapu

Érkezés: 14:00 Tettye

Online jelentkezés: 2019. 10. 17. (CSÜTÖRTÖKIG).BEJELENTKEZÉS UTÁN, itt az eseményen belül (alul)!
Busszal való érkezés esetén: Főpályaudvarról induló buszok, 35-ös 09.35 kor; 34-es 08.35-kor, kb.20 perc alatt ér fel a Mecsek kapu megállójába.

Autóval érkezés estén: A környéken a parkolás nem megoldott, figyelembe kell venni, hogy a Tettyére ékezünk vissza. Javasolt parkoló a Magaslati út.

A túrán való részvétel INGYENES, ezenfelül minden résztvevőt az érkezéskor a PTE Sportiroda meleg étellel vár!

Kategória: