2. Satöbbi Kupa

Időpont: 
2023.03.25. 09:00
Helyszín: 
Mecsek

Kedves Egyetemi Polgárok,

a tavaszi szemeszterben folytatjuk a túraprogramokat, melyek között egy tájékozódási túraversenyre, a Satöbbi Kupára is sor kerül.

 • Időpont: 2023. március 25., szombat
 • A verseny rajt/cél helyszíne: Pécsbánya, Közösségi Ház - Pécs, Gesztenyés u. 17, 7627

Részletek:

A versenyen több kategória közül választhatnak az indulók előképzettség, állóképesség, tapasztalat alapján, így a profi túrázóknak, a teljesen kezdőknek, de akár még a kisgyerekes családoknak is lehetősége lesz arra, hogy a legmegfelelőbb távot, nehézségi fokot kiválasztva élményekkel gyarapodva, sikeresen teljesítsék az útvonalakat a csapatukkal. A verseny kiváló lehetőséget biztosít a természet felfedezésére, de akár egy kihívásokkal tűzdelt, vidám hétvégi programként is beépíthető a barátok, családok életébe.

Kategóriák:

 1. A „Családi” kategóriába olyan családoknak ajánljuk, ahol a legkisebb túraversenyző 6 évesnél fiatalabb. A táv és a szintidő hozzájuk van méretezve, lesz idő nézelődésre, de természetesen nem maradnak el a bóják a szúróbélyegzővel ezen a pályán sem. Számítani lehet valamilyen mesés feladatra is. Táv: ~2-3 km, szint: elhanyagolható. A részvétel a fontos!
 2. A „Kiránduló (turistatérképes) C” kategória (KC) alapfokú: turistatérképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, 2-5 fős csapatok részére, az időmérő állomások között kötött menetidővel + elméleti kérdések megoldásával. Végig jelzett turistaúton halad. Táv: ~10 km, szint: 280 m
 3. Az „Emelt (tájfutótérképes) C” kategória (EC) alapfokú: tájfutótérképen, bontott távú verseny, 2-4 fős csapatok részére, az időmérő állomások között kötött menetidővel, közvetlenül utak mellett található ellenőrzőpontokkal + elméleti kérdések megoldásával. Alapszintű tájékozódási feladatok megoldása szükséges. Táv: ~7 km (légvonal), szint: 300 m. 
 4. A „B” kategória középfokú: tájfutótérképen, bontott távú verseny, tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák, az időmérő állomások között kötött menetidővel, 2-4 fős csapatok és egyéni versenyzők részére. Táv: ~7 km (légvonal), szint: 350 m. 

Nevezés:

 • A PTE Sportiroda, mint a 2. Satöbbi Kupa főtámogatója a versenyre előnevező hallgatóknak, munkatársaknak és családtagjainak a nevezési díját átvállalja.
 • Kedvezményes online előnevezés:  https://satobbikupa.hu/nevezes/
 • Előnevezési határidő: 2023. 03. 20.
 • Kérünk minden PTE polgárt, hogy a jelentkezési lapon (https://satobbikupa.hu/nevezes/ ) a csapat nevének kitöltése mellett tüntesse fel, hogy „PTE”, valamint a helyszínen is jelezzék a rendezőknek, hogy PTE polgárok!

Elérhetőségek:

 • Főszervező: Szuhán-Glass Beáta
 • +36 20 928 9928

Bővebb információ a versenyről: https://satobbikupa.hu/

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/people/Sat%C3%B6bbi-Kupa/100088036725888/

 

Kategória: