PTE Tavaszi Sárkányhajó Regatta 2023

Időpont: 
2023.05.20. 09:00
Helyszín: 
Orfű Aktív Vízitúrisztikai Központ

 

Május 13-án tér vissza az egyetemi polgárok körében igen népszerű program, a tavaszi Sárkányhajó Regatta. A rendezvényre a PTE Sportiroda 6 hallgatói, valamint 6 dolgozói csapat jelentkezését várja, akik az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak evezésben, hanem az elmaradhatatlan főzőverseny keretein belül is összemérhetik tudásukat.

Részletek:

  • Jelentkezési határidő: május 18. (csütörtök). Az online regisztráció az ismertető után (alul) elvégezhető.
  • Helyszín: Orfű Aktív Vízitúrisztikai Központ (7677 Orfű, Széchenyi tér 5-6.)
  • A versenyzők részére az Orfűre történő kiutazást 09:00-kor ingyenes buszjáratok indításával biztosítja a sportiroda. (Jelentkezésnél a csapatkapitánynak fel kell tüntetnie, várhatóan hányan érkeznek a csapatból az egyetemi busszal!)
  • A rendezvényen való részvétel INGYENES!

Forgatókönyv:

09:00: Buszok indulása (Lauber Dezső Scs.) a rendezvényre
10:00: Érkezés, regisztráció
10:15: Technikai értekezlet
10:20: Megnyitó
10:30-14:30: Sárkányhajó futamok,főzőverseny
13:00: Főzőverseny zsűrizése, étkezés
15:00: A sárkányhajó, főzőverseny eredményhirdetése
16:00: Táborzárás, takarítás, elutazás

Versenykiírás:

Sárkányhajó

  • 20- 25 fős csapatok jelentkezését várjuk!
  • Az első 6 hallgatói, valamint az első 6 dolgozói csapat jelentkezését tudjuk elfogadni.
  • Nevezni lehet egy adott szervezeti egység csapataként, illetve kötetlen baráti társaságként is.
  • Fontos, hogy családtagok is regisztrálhatnak egy hajóba, azonban a gyermekek esetében kötelező a betöltött 14. életév, illetve a vízbiztos úszástudás. A kisebb létszámú csoportokat összevonjuk egy-egy csapatba!
  • egy sárkányhajóban 20 ember fér el (+1 dobos), lehetőség szerint törekedjünk a hajók feltöltésére, de mindenképpen páros létszám és min. 14 ember (+1 dobos) szükséges egy csapat indulásához;
  • hajónként minimum 4 hölgy részvétele kötelező, kormányost a szervezők biztosítanak;
  • minden hajó egy időmérő kört követően, kiemeléssel párokba rendeződve, egyenes kieséses rendszerben folytatja le a versenyt;

Főzőverseny: az elkészítendő étel: gulyásleves;

  • minden csapat számára biztosítunk bográcsot állvánnyal, gázpalackot, gázrózsát, valamint alapanyagokat (olaj, hagyma, krumpli, lecsókolbász, 3 kg hús, só);
  • a főzéshez szükséges fűszereket, egyéb hozzávalókat a szervezők nem biztosítják, minden csapatnak magának kell hoznia!!!
  • extra alapanyagok beszerzése, használata megengedett;
  • minden csapatnak delegálni kell a hajókban ülőkön kívül min. 2-3 embert főzésre;

Információ: egyetemisport@pte.hu 

 

Kategória: 
Sportág: 
Videótár: