Fuss a rákgyógyításért!

Időpont: 
2020.09.12. 09:00
Helyszín: 
Széchenyi tér

PTE Sportiroda közleménye: 

Egyeztetve a PTE Operatív Stáb vezetőjével, és az Egyetem vezetőségével, valamint összhangban az augusztus 31-én kiadott (OS) állásfoglalással a szeptember 12-i „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű jótékonysági rendezvényünket az idei évben nem tudjuk megrendezni.


A „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű futást tíz alkalommal szervezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE), azonban 2019-től a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lett a rendezvény „házigazdája”.

Az elmúlt több, mint egy évtized jó gyakorlatához hasonlóan, a PTE Sportiroda munkatársainak is elsődleges célja, hogy a futás által összegyűlt karitatív összeget, az első forintjától az utolsóig a betegekre, illetve az ő komfortérzetük növelésére fordítsa egy alapítványon keresztül. Idén a jótékonysági futás kedvezményezettje az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány lesz.

Szeptember 12-én -ha az aktuális járványügyi helyzet engedi- ismét lehet futni, sétálni, vagy akár kutyát sétáltatni egy jótékony célért Pécsett. 

A rendezvényre az egyetemi polgárok mellett, természetesen a városlakókat is várjuk!

Tervezett program:

09.00 Helyszíni regisztráció kezdete a Széchenyi téren

10.30 Ünnepélyes megnyitó, bemelegítés

11.00 Start (futás, kocogás, séta)

11.30 Futónagyköveti díjazás

További részletek:                       

Táv: 2,6 km

Tervezett útvonal: Széchenyi tér – Irgalmasok u. – Citrom u. – Jókai tér – Ferencesek u. – Szent István tér – Janus P. u. – Mária u. – Flórián tér – Nagy Flórián u. – Király u. – Széchenyi tér

Előzetes regisztráció: 2020. augusztus 17. -szeptember 7. között elektronikusan -itt az eseményen belül (alul)- vagy személyesen a rendezvény futónagyköveteinél*.  

Helyszíni regisztráció: 2020. szeptember 12. 9:00-10:30

A részvételi díj egységesen min. 1000 Ft. A részvételt – a készlet erejéig – ajándékpólóval jutalmazzuk.

Az előzetesen regisztrálók az ajándékpólót személyesen (Rektori Kabinet, Vasvári Pál utca 4./213-as iroda) vagy futónagykövetük által vehetik át szeptember 09-én és 10-én a nevezési díj befizetése mellett. A legtöbb futót toborzó nagykövet díjazásban részesül.

A Tettye Forrásház Zrt. friss ivóvizet biztosít a futók számára. A póló viselői a futónapon kedvezményesen tekinthetik meg a Pécsi Állatkertet.

Minden mély érzésű, segítő szándékú, sportot kedvelő érdeklődőt szeretettel várunk! Fuss velünk Te is!

* A futónagykövet ismerősei, barátai köréből toboroz minél több futót, előzetesen összegyűjti a nevezési díjakat és kiosztja az ajándékpólókat.

INFORMÁCIÓ: egyetemisport@pte.hu

Kategória: 
Sportág: