2020 FISU World Forum

Időpont: 
2020.08.12. 08:002020.08.14. 20:00
Helyszín: 
Online

2018-ban a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Magyarországnak, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS) a Testnevelési Egyetemmel (TE) együtt ítélte oda a XV. FISU World Forum rendezési jogát. A világjárvány miatt a szervezők: a TE, a MEFS és a szakmai partner, a Digitális Jólét Program a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetséggel egyetértésben úgy döntöttek, hogy az online térben tartják meg az eseményt. Fennállása során egyik szervezet sem rendezett még ilyen volumenű rendezvényt digitális formában. Azonban a "történelmi kezdeményezés" digitális megoldásai azt is lehetővé teszik, hogy a FISU 174 tagországának mindegyike részese lehessen az egyetemi sportélet jövőjéről szóló diskurzusnak, és megismerhessék más országok gyakorlatát az egészséges egyetemi kampuszok működéséről, a hallgatók és oktatók rendszeres tesmozgásának ösztönzéséről és biztosításáról.

Regisztráció:

Fontos információ a digitális fórum iránt érdeklődőknek, hogy a jelentkezést kizárólag a nemzeti egyetemi sportszövetségeken keresztül végezhetik el. A MEFS arra kéri a magyar érdeklődőket, hogy Ancic-Valkai Ágnesnél, a szövetség nemzetközi kapcsolatok igazgatójánál jelezzék regisztrációs szándékukat az alábbi e-mail címen: agnes.valkai@mefs.hu .

A TE és a MEFS képviselői elmondták, várják a magyar érdeklődőket – mind egyetemi sportvezetésből, mind a sport iránt érdeklődő hallgatók részéről – erre a különleges és ingyenes Hallgatói Világfórumra, amelyen interaktív módon vehetnek részt. A fórum angol nyelvű és ingyenes, a mellékelt rövid tájékoztató (Bulletin) további információkkal szolgál a részvételről, a témákról és a programról.

 

Kategória: