PTE Tájoló: "Mikulás túra Bodára!"

Időpont: 
2020.12.05. 10:30
Helyszín: 
Boda

Figyelem! A 2020. november 10-től érvényben levő járványügyi szabályok miatt új formában jelentkezünk a PTE Tájoló ismeretterjesztő túrasorozattal.

Figyeld a PTE Big Challenge facebook oldalát, hamarosan jelentkezünk!

 

December 5-én kerül megrendezésre a PTE Tájoló túrasorozat ötödik állomása "Mikulás túra Bodára!" elnevezéssel. A programsorozat jó lehetőséget ad az egyetemi polgárok számára a kellemes fizikai kihívás mellett ismeretterjesztésre, a mecseki túraútvonalak és a Pécs környéki kistelepülések történelmi, földtörténeti megismerésére is.

A túrasorozat állomásai a járványügyi helyzetre való tekintettel kis létszámmal kerülnek megrendezésre, ezért érdemes időben elvégezni az események előregisztrációit. 

Regisztráció: november 24-től itt az eseményen belül - az ismertető után az oldal alján található űrlapon- elvégezhető. (Az oldalra történő BEJELENTKEZÉS UTÁN végezhető el a regisztráció.)

Jelentkezési határidő: december 3.

"Mikulás túra Bodára!" részletei:

Idén a Mikulás nem csak a gyerekekre gondolt! Aki kíváncsi a meglepetésekre, a részleteket alább olvashatja!

Túra útvonala: Boda, Horgásztó – Mária kert – Keresztelő Szent János templom – Méhész Múzeum – Berkes Birtok – Boda, Horgásztó

A túra hossza: 3 km

A túra időtartama: 4,5-5,5 óra (beiktatott 60-90 perces pihenővel)

Szintkülönbség: 190 m

Javasolt életkor: 4 éves kor felett (fizikai állóképességtől függően)

Maximális létszám: 30 fő

Javasolt ruházat: túrabakancs (esetleg kényelmes sportcipő), a mozgást nem akadályozó, strapabíró túranadrág/kényelmes nadrág, réteges, az időjárásnak megfelelő öltözet, kisméretű hátizsák

Egyéb kiegészítők: kulacs (vigyünk magunkkal elegendő folyadékot) gyümölcs, esetleg csokoládé, szőlőcukor

Kiindulópont: Bodai Horgásztó. Megközelíthető a 6/A főközlekedési út Pécs – Szigetvár közötti szakaszáról balra letérve, a Bodát előjelző településtáblától kb. 3 km távolságra. Tömegközlekedéssel: A pécsi autóbusz pályaudvarról induló Volán Busz Pécs-Boda között közlekedő hivatalos járatával. Bodán a kültelek megállónál kell leszállni, majd egy rövid gyaloglás után jobb oldalon megpillantjuk a tavat.

A túra jellege: Kényelmes útvonalon, nem megerőltető emelkedőkön és lejtőkön halad a túra.

Túra leírása: A Bodai Horgásztó északi oldalától kiindulva körbe sétáljuk a tavat, majd átmegyünk az út túloldalán található Mária kertbe. Innét felfelé haladunk a falu főutcáján, betérünk a Keresztelő Szent János templomba. Utána meglátogatjuk a Méhész Múzeumot. Azután tovább sétálva rátérünk a szőlőhegy felé vezető útra, ahol a Berkes Birtokon várnak minket meleg étellel, sőt egy kis lovaglásra is lesz lehetőségünk. A program végén visszaindulunk a Horgásztóhoz.

Indulás: 10:30 órakor (Kérjük a túrára regisztráltakat, hogy legkésőbb 10:25 órára érkezzenek az indulás helyszínére!)

Kapcsolattartó: PTE Sportiroda, Szuhán-Glass Beáta (06 20 928 9928; szuhan-glass.beata@pte.hu)

Kategória: