PTE TÁJOLÓ TÚRASOROZAT

A PTE Tájoló túrasorozat jó lehetőséget ad az egyetemi polgárok számára a kellemes fizikai kihívás mellett ismeretterjesztésre, a mecseki túraútvonalak és a Pécs környéki kistelepülések történelmi, földtörténeti megismerésére is.

Bármelyik korosztály számára kiváló mozgásprogramot jelent nyitott térben (a megadott járványügyi szabályok könnyebb betarthatósága mellett), de kikapcsolódási, feltöltődési, relaxációs lehetőség is a természet közelsége révén. Kis, maximum közepes nehézségű távok, illetve szintkülönbségek megtételét tervezzük, így idősebbek, gyerekek is teljesíthetik a programot.

Az őszi félévben 5 különböző túraprogramot ajánlunk, ebből három a Mecsekben, kettő Pécs környékén kerül megrendezésre. Az egyes túrákat követően rövid élménybeszámolóval, képgalériával, videóval, pontos túraútvonallal számolunk be a tapasztaltakról.

Ezzel szeretnék buzdítani azokat is, akik a meghirdetett időpontokban nem tudtak elmenni a túrákra, hogy családjukkal, barátaikkal járják végig az általunk már felfedezett, bejárt útvonalakat 2021. január 31-ig. Töltsék fel élményeikről fotós, videós, de akár a gyerekek rajzos beszámolóikat portálunk „PTE Tájoló túrasorozat nyereményjáték rovatába az adott túrához. Az élménybeszámolókat beküldők részt vesznek nyereményjátékunkban, ahol túránként sorsolással választunk ki két pályázót, akik díjazásban részesülnek