Újra túrával is tisztelegtünk!

Tavaly az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére, Bódis József rektor kérésére rendezte meg a PTE Sportiroda a PTE Mecseki Láthatatlanok emléktúrát -a hagyománnyá vált sportos megemlékezést idén október 18-án, egy verőfényes szerdai napon tartottuk.

A Mecseki Láthatatlanok az ‘56-os forradalom végnapjaiban, a szovjet csapatok bevonulásának hírére a Mecsekre felvonult pécsi szabadságharcosok voltak. Az emléktúra útvonala, akárcsak tavaly, azokat az ismert mecseki helyeket érintette, melyeken az akkori ellenállók is jártak. A „hegyi menetet” segítette Varga Tamás, a Mecsek Egyesület tagja, aki tapasztalt túrázóként a fontosabb helyeken történetekkel látta el a résztvevőket.   

Idén az eseménynek nem volt verseny jellege, inkább a mozgás a „jó levegő” és az emlékezés volt a középpontban.

A Sportiroda emlékéremmel és meleg étellel várta azokat, akik idén is a túra útvonalával tisztelegtek az ‘56-os forradalom legtovább kitartó hősei előtt.

A családias, jó hangulatú kirándulás lebonyolításában a főszervezők segítségére voltak az Egészségtudományi Kar szakmai gyakorlatos hallgatói, valamint a nyarat idéző napsütés.

 

Kategória: