PTE Sportolók Éjszakája

A PTE Sportiroda, valamint a PTE PEAC közreműködésével a Pécsi Tudományegyetem első alkalommal rendezte meg a Sportolók Éjszakája elnevezésű sport gálaestjét december 8-án a Laterum Hotelben.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy az egyetem ünnepélyes keretek között köszöntse azokat hallgatókat,- valamint felkészítőiket -, akik tanulmányi kötelezettségeiken túlmenően rendszeresen részt vállalnak a PTE sportéletében, valamint elismerje a sportban végzett munkájukat és abban elért eredményeiket.

A több mint 200 meghívott és egyben résztvevő között voltak a PEAC szakosztályainak sportolói, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint az elmúlt esztendőben PTE Sport és Parasport Ösztöndíjban részesült hallgatók.

A gálaesten külön elismerésben részesültek a kiemelkedő sporteredménnyel rendelkező PTE hallgatók, ők az Év Férfi- Női Sportolója, az Év Csapata, valamint az Év Parasportolója díjat vehették át.  

Az Év Férfi Sportolója:

  1. Demeter Attila- Kosárlabda, B33 Kosárlabda

  2. Bicsák Bence- Triatlon

  3. Cirjenics Miklós- Judo

Az Év Női Sportolója:

  1. Galambos Ramóna- Birkózás

  2. Mazács Fanni- Aerobik

  3. Kiszli Vanda- Kajak- Kenu

Az Év Parasportolója:

  1. Berkes Gergő- Boccia

  2. Mezei Géza- Csörgőlabda

  3. Hadobás Lilla- Csörgőlabda

Az Év Csapata:

  1. PTE PEAC Kalo-Méh- Asztalitenisz

  2. PTE Úszó MEFOB Válogatott

  3. PTE Judo MEFOB Válogatott

Továbbá kiemelkedő sportszakmai munkájáért rektori kitüntetésben részesült a PTE OIG Sportiroda három munkatársa: Hári József, Orosz Gábor, Halmos Zoárd.

Kategória: