PTE Big Challenge

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodája „PTE Big Challenge” néven sportprogram-sorozatot hirdet a 2020/2021-es tanévre, melyhez csatlakozik a PTE Zöld Egyetem program és a Kapcsolati Igazgatóság Protokoll- és Rendezvényszervezési Irodája is.

A projekt első, őszi szakasza október 10 - november 30. között zajlik. A hazai és nemzetközi láthatóságot erősítő Őszi léPTEk ismét egy aktivitásra ösztönző kihívás, mely a Sportiroda, valamint a Protokoll és Rendezvény Iroda már sikeresen futó projektjeire – pl. Táncoló Egyetem, MOON BIKE 2020, International Spring stb.- támaszkodik.

A cél az, hogy az őszi időszakban a járványhelyzet miatt lecsökkent szabadidős lehetőségek helyett alternatívákat ajánljanak online vagy a szabadban teljesíthető kihívások, feladatok formájában. A megvalósuló programok során különös hangsúlyt kap a környezet védelme.

A túrázás, kerékpározás mellett az elmét megmozgató programokat is szerveznek.

A kihíváshoz csatlakozók egy sokoldalú, mozgásra ösztönző közösség tagjaivá válnak, továbbá hasznos ismeretekkel gazdagodnak a sportolás, az egészséges életmód, valamint az ökológiai tudatosság területén. A feladatok teljesítését követően pedig Fortuna kegyeltjei értékes ajándékokat nyerhetnek.

A négy sportágra épülő projekt lényege az október 10. és december 1. közötti időszakban teljesíteni az alábbi kihívásokat:

1. Túrázz, sétálj összesen 25 km-t!

Ehhez a Sportiroda PTE Tájoló túráit ajánljuk: (link)

október 10-én PTE Tájoló túrasorozat 1. túra – „Irány a Jakab-hegy!”

október 24-én PTE Tájoló túrasorozat 2. túra – V. Mecseki Láthatatlanok Emléktúra (Mecsek-kaputól a Tettyéig)

november 7-én PTE Tájoló túrasorozat 3. túra – „Barangolás Cserkúton”

november 21.-én PTE Tájoló túrasorozat 4. túra – „Mandulástól – Büdös-kútig”

De természetesen a táv más helyszíneken, más útvonalakon is teljesíthető, akár a munkába járás során

2. Tekerj összesen 100 km-t kerékpárral vagy spinning bringával!

3. Mozogj, ahogy jól esik! Lépcsőzéssel, tánccal vagy bármely más – a kihívásban nem szereplő -mozgásformával, legfeljebb 4 aktivitással égess el 1367 kcal-t.

Ezért november 2-6. között ezért a PTE Rektori Kabinet és a Kancellária munkatársai a lifthasználat helyett a lépcsőzést választva vesznek részt a kihívásban, de a PTE Táncoló Egyetem online tánctermének online nézhető videói is segítik a mozogni vágyókat.

4. Mozgasd az elméd az alábbi linken elérhető kvízek kitöltésével:

október 12. 56-ról

október 26. Sport kvíz „Centiméterek – méterek – kilométerek” címmel

november 9. Sport kvíz „Legek csatája” - online kvízjátéksorozat

november 23. Green UP, Zöld kvíz – online kvízjátéksorozat

A teljesítményeket a kihívás közösségi oldalán üzenet vagy bejegyzés formájában a sportágat megjelölve várják a szervezők október 10. és december 1. között. A résztvevők bármilyen telefonos applikációt letöltve screenshot kép formájában tudják dokumentációikat elküldeni a „PTE Big Challenge” facebook oldalára.

A kihívások és programkínálatok mellett a követők rövid, az egészséges életmódra, a természetvédelemre, az ökológiai tudatosságra ösztönző videók, írások közül is válogathatnak.

A mind a négy kihívás elemet teljesítők között értékes nyereményeket sorsol ki a PTE Sportiroda és a Kapcsolati Igazgatóság Rendezvényszervező és Protokoll Irodája.

A második időszakban (decembertől februárig) és a harmadik időszakban (márciustól májusig) folytatódnak a programok és kihívások.

A PTE Sportiroda és a Kapcsolati Igazgatóság Rendezvényszervező és Protokoll Iroda célja, hogy a „kihívásokkal teli” időszakban is felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, a mozgás, a sport lelki feltöltődést nyújtó, fizikai állóképességet javító hatására, a szabadidő hasznos, élményeket biztosító eltöltésére, a fizikai, szellemi, pszichikai, szociális jólét elsajátításának módjaira.

További információ:

facebook/PTE-Big-Challenge

Kategória: