Negyedszázada kergetik a rókát

A mezőny idén, október 5-én 9 órakor, Pécsett, a PTE Rektori Kabinet épülete elől (Vasvári u. 4.) startol, ahol Miseta Attila az egyetem rektora indítja majd a mezőnyt. Az utolsó futók Kaposváron, a Kossuth térről 16 órakor rajtolnak. Ugyanitt lesz a verseny eredményhirdetése 17 órakor.
 
A váltófutás sajtótájékoztatóján, szeptember 24-én jelen volt Miseta Attila rektor, Jenei Zoltán kancellár, Hári József a PTE Sportiroda vezetője, Péter Attila versenyigazgató, valamint Dér Attila Kaposvár város polgármestere.
 
A csapatok Pécs és Kaposvár között, a 84 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 4 és 12 fős csapatok vágnak neki a táv teljesítésének, az alábbi útvonalon: Pécsi Tudományegyetem – Pécs – Mecseki Erdészet – Orfű (kerékpárúton) – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Baranyajenő – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár.
 
(Az útvonal részletesen megtekinthető a váltópontok pontos helyének feltüntetésével együtt a www.rokauzok.hu oldalon.)
 
A versenyre a nevezés még nyitott, szeptember 26-ig lehet nevezni a honlapon leírtak szerint!
 
A PTE 25. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd: 
 
B.0. (nulladik) kategória: középiskolák
B.1. (első) kategória: felsőoktatási intézmények MEFOB
B.2. (második) kategória: amatőr futóklubok (pl. BSI futónagykövetek csapatai)
B.3. (harmadik) kategória: munkahelyek, cégek
B.4. (negyedik) kategória: nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére
Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják.
 
4 fős csapatok (egy nő és három férfi). Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.
 
A 12 fős csapatok B.1. kategóriája ebben az évben is Magyar Egyetemi és Főiskolai Váltófutás Országos Bajnokság is egyben. Ez ugyanolyan elismerésben részesül, mintha az egyetem bármely más sportágban diadalmaskodna.
Kategória: