Tarolt a PTE Válogatott az egyetemi regattán!

Kárpótolta az időjárás a sárkányhajósokat az idei tavaszi regattán, hiszen míg tavaly a résztvevőknek nemcsak a csónakban kellett megküzdeniük a vízzel, addig idén szikrázó napsütés és 25 fok várta azt a körülbelül 200 hallgatót, akik idén 8 csapatba tömörülve adták le nevezésüket, a PTE Sportirodának.

A már nyolcadik alkalommal megtartott egyetemi Sárkányhajó Regattán újdonság volt a Kaposvári Egyetem szereplése, hiszen első alkalommal fordult elő, hogy az evezős versenyre bejelentkezett egy másik felsőoktatási intézmény alakulata.   A „vendégek” lelkesedését jól mutatja, hogy április utolsó péntekén a Kaposvári Egyetem először rendezi meg a szervezeti egységeik közötti sárkányhajós versengést, ahová természetesen meghívást kaptak a PTE hallgatói is.

A programot idén is színesítette a kihagyhatatlan főzőverseny, amely egyfelől teret biztosított a csapatoknak arra, hogy megmutassák milyen is az igazi gulyásleves, másfelől ismét bebizonyította, hogy a családias hangulat elengedhetetlen kelléke.

Az idei versengés legfőbb következtetése, hogy a PTE Válogatott nemcsak az evezőlapáttal bánik otthonosan. A sportszerűség jegyében, ez a kijelentés a rendezvénynek szinte már az „örökös bajnokává” avanzsált Brazil Gépsor esetében is megállja a helyét, hiszen a két alakulat mindkét fronton nagy csatát vívott a tavaszi bajnoki címért, amelyeknek végén mindkét esetben a Dunai Regattára gőzerővel készülő pécsi sárkányhajós csapat örülhetett jobban.

A harmadik helyre a főként ETK-s hallgatókból felálló Mix csapat siklott be, míg a „gasztrocsatában” a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a vendég Kaposvári Egyetem állhatott fel.

Folytatás ősszel, aki addig nem bírja ki a sportág nélkül, annak ajánljuk a Dunai Regattára szerveződő szurkolói buszokra való jelentkezést!

Kategória: