Party Rock and Roll

Mi erről a véleménye Szauer Zoltánnak, a kurzus oktatójának?

„Swing, boogie-woogie, akrobatikus Rock and Roll, és még sorolhatnám – a Táncoló Egyetem keretein belül meghirdetett kurzuson most a partikra fogunk koncentrálni. A felsorolt táncok stílusa, de a zenéjük is különbözik. A most induló Party Rock and Rollhoz a Hungária együttes teljes repertoárját képzeljük hozzá! A cél az, hogy aki eljön, az a kurzus végére készség szinten képes legyen örömmel táncolni bármilyen rendezvényen, bulin.

Úgy látom, kevesen táncolnak vagy mernek táncolni a Rock and Rollra. A kurzus emiatt önbizalom-építésként is felfogható, a cél, hogy minden résztvevő bátrabban tudjon majd táncolni. Egyébként harminc éve foglalkozom a Rock and Rollal - megtetszett a zene és a stílus, a pörgős szoknyák… Ha Pécsen elmegyek egy rendezvényre, látni lehet, hogy a táncosok 20%-a hozzám járt, nálam tanult – erre nagyon büszke vagyok.

Ez a stílus mindig is felkapott volt, és felkapott is marad. Hogy csak egy példát mondjak: a Grease című film most is ugyanolyan klassz, mint 15 év múlva lesz. A tánccal is így van ez: már nem fog fejlődni, és bár technikailag tisztul, a jellegét sosem fogja elveszteni. Ha valaki egyetemistaként megtanulja, hogyan kell Rock and Rollozni, az teljes életében táncolhatja, akár a saját esküvőjén, akár a gyerekéén.

A mostani kurzus nem igényel különösebb állóképességet – ha valaki versenyezni szeretne, vagy komolyabb sportként űzné, akkor igényli egy aktív sportoló állóképességét .A mostani órákon inkább a tánc lényegét, hangulatát, alapjait szeretném átadni. Persze az minden táncnál előny, ha valaki valamilyen sportot vagy mozgást űzött, az készség szinten biztosan jobban fog mozogni. De az a fontos, hogy mindenki a saját szintjén elégedett legyen a fejlődésével.

Ez nem körtánc, jó lenne, ha párok jönnének. De a fiúkat külön is buzdítanám arra, hogy jelentkezzenek! A legtöbb lány azokat a fiúkat kedveli, akik tudnak táncolni, és azoknak a srácoknak jobb is a megítélésük az élet minden területén. Tudod, sört inni mindenki tud, táncolni nem.

Pécsen mindig is volt Rock and Roll, van Rock and Roll, és lesz is Rock and Roll, a kérdés az, hogy VELED vagy nélküled?”

 

Party Rock and Roll

Hétfőnként 16:00-17:00

A kurzus február 11-én indul, jelentkezni február 4-től lehet a http://tancolo.pte.hu

Kategória: