EUSA 2023: Ezüstérmes a PTE Vízilabda Csapat!

Miskolcon rendezték az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságát, az EUSA Water Polo 2023-at július 13-19 között, amelyre a PTE első alkalommal kvalifikálta magát a MEFOB-on szerzett ezüstérmével. A jól összekovácsolódott PTE Vízilabda Csapat, amelynek gerincét a PVSK Mecsek Füszért és a PTE PEAC Mighty Bulls adta, egymás után nyerte a meccseket, és csupán a legerősebb csapat tudta legyőzni őket, így szépen csillogó ezüstéremmel zárták a bajnokságot. Lukács Gergely edzőt kérdeztük a döntő mérkőzésről.

„Mindent, amit ebben a bő egy hétben lehetett, azt megtettünk azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk és megszorítsuk a BGE csapatát. Ma ez ennyire tellett. Az első pillanattól az utolsóig küzdöttünk, de a BGE érvényesítette a papírformát, teljesen megérdemelten szerezték meg az aranyérmet, ezúton is gratulálok nekik” – vélekedett Lukács Gergely, a PTE Vízilabda Csapat edzője, majd hozzátette: „mi is rettentően boldogok vagyunk, hogy ezüstéremmel zártuk ezt a tornát. Talán, ami még ennél is fontosabb, hogy egy felejthetetlen hetet töltöttünk itt. Nagyon jó volt azt látni, ahogy összeérnek a pécsi színekben, különböző osztályokban játszó játékosok, és erős kohézió alakul ki közöttük a meccseken, az edzéseken, az étkezőben, és az esti programoknál is.

Nagyon összetartó kis brigád alakult ki, és ebben a tollaslabda csapat tagjai is benne voltak. Tényleg egy jó PTE-s közösséggé váltak, jó kis közös utazás volt ez, és egy nagyon szépen csillogó ezüstérem lett a végére.”

A döntő mérkőzést elemezve az edző elmondta, hogy véleménye szerint reális eredmény született. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a centenáriumi évet úgy ünnepelhetjük, hogy minden eseményen, ahol elindultunk vízilabda sportágban, ott sikerült érmet szereznünk. A Medikus Kupán második lett a vízilabda csapat, a MEFOB-on is másodikak lettünk, az OB II-t a PEAC-cal megnyertük, és most az Európai Egyetemek Bajnokságáról is hazahoztunk egy ezüstérmet” – tudhattuk meg Lukács Gergelytől, aki a PSN Zrt. utánpótlás szakmai vezetői pozíciója mellett a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének is a tagja. A jövőről pedig így vélekedett: „dolgozunk azon, hogy a következő években előre tudjunk lépni.

Szeretnénk az egyetemi sportot, azon belül pedig a vízilabdát népszerűsíteni, erősíteni. Ez számomra is egy fontos feladata lesz az elkövetkező éveknek nem csak Pécsett, de szövetségi szinten is.”

„Köszönöm minden támogatónknak, a Pécsi Tudományegyetemnek, a PTE Sportirodának, és a PEAC-nak, hogy részt vehettünk ezen a bajnokságon” – emelte ki az szakvezető, majd a szezonzárót követő időszakról elmondta: „ez a csapat ebben formában már nem marad együtt, hiszen lezárult a szezon, már a 2023/24-es szezon kezdődik. Mindenki visszatér a saját klubjába, a PVSK-ba, a PEAC-ba, lesznek, akik végeznek, illetve jönnek majd újak. Évről-évre változik egy kicsit az összetétel, nem biztos, hogy mindig ilyen eredményesek leszünk, de az arculatunkat, azt, hogy jó hangulatú, szorgalmas és alázatos munkabírású csapat legyünk azt mindig meg fogjuk őrizni. Ez egy nagyon jó kis közösség. Ezt a döntőt is úgy éli meg mindenki, hogy beletettünk apait, anyait, és ma jobb volt az ellenfél, ilyen meg van a sportban.”

Külön öröm és büszkeség, hogy az egész bajnokságot tekintve a legértékesebb játékos megtisztelő díjat Keresztúri Márton vehette át a PTE színeiben.

A mérkőzések eredményei »

A Pécsi Tudományegyetem Vízilabda Csapatának tagjai: Aranyi Attila, Buttinger Péter, Csorba Tamás, Gergő Bence, Keresztúri Márton, Lajkó Márton, Majnik Márk, Németh Balázs, Rácz-Fodor Balázs, Reisz Patrik, Sipos Benjamin, Tóth-Gili Tamás, Varga Ákos.

PTE PEAC Mighty Bulls »

Az UnivPécs további beszámolói az EUSA bajnokságról »

Kategória: