Bajnoki ezüstérmes a PTE PEAC férfi futsal csapata

A mérkőzés előtt már tudható volt, hogy a PTE PEAC második helyen végez a férfi futsal NB II. nyugati csoportjában, lényegében függetlenül az eredménytől. (Egészen valószínűtlen esetben csúszhatott volna csak hátrébb a tabellán – ehhez négy vagy több góllal kellett volna kikapni a jelenlegi ellenféltől, miközben a harmadik helyezett legalább ugyanilyen különbségű győzelmet arat.)

A hazaiak már az első félidőben nyilvánvalóvá tették, hogy itt ma nem terem babér a vendégeknek, magabiztos kétgólos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. A második félidő legelején két hazai gól jelezte, hogy a pécsiek gyorsan lezárnák a mérkőzést. A játékrész második felében Varga Balázs edző lényegében mindenkit becserélt, azokat a játékosokat is, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptak.

Férfi futsal NB II. Nyugati csoport
Lauber Dezső Sportcsarnok 2019.05.20.
PTE PEAC R- BUS- AIRNERGY FC 6-3 (2-0)

A mérkőzés végén Vári Attila a PSNZrt. vezérigazgató és Hári József szakosztály menedzser adta át az ezüstérmeket csapat tagjainak.

A slusszpoén azonban a végére maradt: könnyen lehetséges, hogy a Keleti- és a Nyugati csoport győztesei, a Győr illetve a Ferencváros nem tudja vállalni az élvonal támasztotta feltételeket, ezért a feljutás nem elképzelhetetlen a PTE PEAC számára sem.

Az UnivPécs kérdésére, hogy vállalná e a csapat az első osztályú tagságot a következő idényben a szakosztály menedzser a következőket mondta:

Ha a Győr illetve a Ferencváros nem tudja vállalni az élvonal támasztotta feltételeket, akkor a feljutó helyhez legközelebb álló csapatokat kérhetik fel az első osztályú tagságra. A Keleti-csoportban a Kecskemét az, akik hozzánk hasonló eredményt tud felmutatni. Az MLSZ-ben az egész éves teljesítményt százalékos arányban határozzák meg, ami dönt majd az első osztályú tagságról. Jelen állás szerint erre a forgatókönyvre még nem készültünk fel, de hosszú távú terveink között ez is szerepel.

Kategória: