Vízilabdával jót tenni

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a Medikus Sportegyesület, a PVSK-Mecsek Füszért OB. I. vízilabda csapata Dr. Miseta Attila és Dr. Kemény Dénes fővédnökségével a pécsi Hullámfürdőben Jótékonysági Vízilabda Gálát szervezett október 26-án.

Az eseményen a PTE Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Karának hallgatóiból álló vízilabda csapat mérkőzött meg a PVSK-Mecsek Füszért OB. I. vízilabda csapatával, kiegészülve a PTE ÁOK oktatóival és olimpiai bajnok vízilabdázókkal, így Kósz Zoltánnal és Vári Attilával. A játékvezetést a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Molnár Tamás, illetve az idei olimpiai döntő egyik játékvezetője, Molnár Péter vállalta.

A vízilabda gála kiegészítéseként a szervezők nyilvános jótékonysági aukcióra bocsátották Dr. Kemény Dénes és a 2016. évi nyári olimpiai játékokon részt vett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai által felajánlott, a válogatott tagjai által dedikált vízilabdát. Az aukció részleteit és magukat a liciteket az orvoskar egyik weboldalán bonyolították le a szervezők. A Vízilabda Gála és az aukció teljes bevételével a szervezők a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának két alapítványát (Életmentő Gyermek - Intenzív Alapítvány, Visszatérés Alapítvány) támogatják, az összegyűlt adomány pedig  december 8-án adták át a klinika könyvtárában.

Téczely Tamás, a PTE ÁOK Testnevelés és Mozgásközpont igazgatója dr. Miseta Attila dékán és  Dr. Nyitrai Miklós dékánhelyettes áldozatos, az ügy érdekében végzett munkáját emelte ki, majd beszámolt az adománygyűjtésről.

„Több évvel ezelőtt is volt már példa hasonló kezdeményezésre. Idén a gyűjtés két részből állt:  egy vízilabda gála belépőkből származó bevételéből, másrészt pedig az aukció révén befolyt licitekből . Mi viszont nem számokban gondolkodunk, hanem szándékban. A sport nagyon sok mindenre megtanítja a fiatalokat, többek között arra, hogy küzdjenek a győzelemért, szeressék az egészséges életmódot, játsszanak a fair play szellemében, és nem utolsó sorban közösségben gondolkodjanak.. Ismerve a Gyermekklinikán dolgozók tevékenységeket, szándékuk elsősorban az volt, hogy munkájukat támogatni tudjuk.”

Kategória: