Varga Brigitta és Naji Dávid bronzérmesek judoban!

Ahogy arról beszámoltunk, július 21-én zajlott le a küzdősportok bajnoksága az EUSA-n belül. Judoban három PTE-s volt a reményünk! Az 52 kg-os súlycsoportban Beringer Fatimének sajnos nem sikerült megismételni a tavalyi dobogós sikert. Varga Brigitta 63 kg-ban és Naji Dávid 60 kg-ban viszont nagyon odatette magát: mindketten bronzéremmel térnek haza!

Varga Brigittát a golden score-ról és az azt követő, bronzmeccsen elért awazate ipponról kérdezem: “Mi ehhez már annyira hozzá vagyunk szokva, hogy fel se fogjuk, hogy a rendes időn túl kell teljesíteni! (nevet) A golden score mentálisan nem megterhelőbb, de kicsit jobban oda kell figyelni. Úgy szoktam felfogni, hogy

csak egy robbanást kell elérnem, és nem kell tovább küszködnöm”

- mondja Varga Brigitta, majd hozzáteszi: “Bár előtte mi mindig elemezzük az ellenfeleket, alapvetően mindig a saját munkánkat csináljuk, azt próbáljuk rájuk erőltetni.”


“Önfókuszban dolgozom, csak az utolsó pillanatban szoktam azzal foglalkozni azzal, ki az ellenfelem, és onnantól se másra, csak az adott meccsre figyelek. Most nem voltam csúcsformában, néhány rossz döntés miatt nem sikerült jól visszatöltenem. A négy meccsből a második volt a mélypont, vereséget is szenvedtem. Utána szedtem be gyógyszert a gyomorbántalmakra, és azután küzdöttem meg a grúz fiúval, aki a legnehezebb ellenfelemnek bizonyult.

Azon a meccsen már jó taktikai döntéseket hoztam, nem őröltem fel a testem, sikerült egy elfogadhatóbb szintet hoznom.

A bronzmeccstől az ellenfelem sérülés miatt nem állt ki, így négy meccs után sikerült megszereznem a harmadik helyezést” - mondja Naji Dávid.


Köszönet illeti az edzőket is, akik támogatták, hogy a szoros nyári menetrend ellenére jusson idő a válogatott mellett a Pécsi Tudományegyetemet is képviselni judosainknak: Varga Brigitta edzője Pánczél Gábor (MTK Budapest), Naji Dávid edzője pedig Kéki Márton (Kaposvár).
Az EUSA más, mint amihez hozzá vagyunk szokva! Tavaly voltam először nagyobb egyetemi versenyen, Łódźban, azt is élveztem, és most már vártam is, hogy kicsit kimozduljunk a komfortzónánkból. A bajnokság judo része ugyanaz, az ellenfelek is ismerősek a nagy nemzetközi bajnokságokról, de

a hangulata más egy egyetemi versenynek, mint más megmérettetéseké”

- véli Varga Brigitta. “Először voltam ilyen típusú egyetemi rendezvényen, és valóban kicsit más, mint a többi. Tetszik a centralizáltság, hogy több sportág van egy helyen. A mezőny hasonló a nemzetközihez - mindenki nyerni akar -, mégsem olyan rettenetesen feszült légkör, mint a válogatott meccseken, ami tetszik” - kommentárja Naji Dávid is magát az EUSA Bajnokságot.
“Csengdun kívül két komolyabb versenyem lesz a nyár folyamán: a Masters közvetlenül a kínai verseny utáni héten, és a Grand Prix verseny Zágrábban, ezekre készülök” - mondja Varga Brigitta. “Hárman vagyunk, akik az idén nemzetközi versenyeken eredményt értek el, még nem dőlt el, hogy mastersre vagy grand prix-re megyek-e” - teszi hozzá a nyári tervei kapcsán Naji Dávid is.

Kategória: