Tűzkeresztségen túl

Éremmel nem, de új rajongókkal és tapasztalatokkal gazdagabban tért haza a PTE PEAC Cheerleading csapata az idén június 30–július 2. között az olaszországi Veronában rendezett ICU Európa-bajnokságról. Bánkyné Dr. Perjés Beatrix-ot kérdeztük a verseny részleteiről.


„Nagyon jó volt a hangulat: voltak külsős nézőink is, de a leghangosabban a csapatok szurkoltak egymásnak: minden ország skandálta a maga rigmusait, és a gyakorlatok között szólt a zene, amire sokan táncoltak is” – meséli a szakosztályvezető. Magyarországról a két pesti (az ELTE és a BEAC csapata) is szurkolt a pécsieknek, és fordítva.
„A jazz kategóriában egy precíz, egységes és előadásmódjában átütő gyakorlat kivitelezése volt a fő célunk, amiket a bírók értékeltek is. A döntőre ezúttal ez nem volt elég, de összességében jól sikerült a koreográfia” – értékel  Bánkyné Dr. Perjés Beatrix, majd hozzáteszi:

„A hip-hop kapcsán viszont úgy érzem, meg lett volna az esélyünk a döntőre, de ezúttal ez még elmaradt:

újoncként a többi csapathoz képest kevesebb rutinnal rendelkezünk, azonban a szinkronnal, dinamikával, kreativitással, előadásmóddal maximálisan elégedettek lehetünk.

Sok akrobatikai elemet mutattunk be, és a hip-hop többféle stílusát használtuk fel. Csak a hip-hopra négy órán át készülődtünk: extra sminkkel és frizurával” - mondja Bánkyné Dr. Perjés Beatrix. A hip-hop előadásukat imádta a közönség, hangos ovációval jutalmazta végig a gyakorlatot.

Mindkét kategóriában sokszoros korábbi győztes állhatott a dobogó legfelső fokára: jazzben a görög S.A. Hellenic Star, hip-hopban pedig a szintén görög Amazons. „Le a kalappal a csapat előtt! Nagyon büszke vagyok rájuk és a teljesítményükre mindkét kategóriában!” – teszi még hozzá a szakosztályvezető. „Mindössze egy éve jött létre a szakosztály, vagyis fél esztendeje vagyunk benne a nemzetközi versenyek vérkeringésében, és nagyon örültünk, hogy jelen lehettünk az Eb-n.

Úgy gondolom, csak erősebbek lettünk a megmérettetés révén. Az őszi szezon során várhatóan decemberben lesz a következő nagy versenyünk, az országos bajnokság, mely egyben a 2024-es Európa-bajnokságra kvalifikációs lehetőség is.”

– mondja Bánkyné Dr. Perjés Beatrix. A kontinens következő bajnokságát Norvégiában rendezik majd, reméljük, hogy másodjára visszatérve legalább döntős helyet csíp majd meg a PTE PEAC csapata.
Hajrá, pécsi cheerleaderek!

Kategória: