Szurkoljunk a PTE csapatának az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságán!

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának 2023. július 13-19. között. A férfi vízilabda bajnokságon hét csapat mérkőzik meg egymással, melyek tagjai négy magyar és három külföldi felsőoktatási intézmény hallgatói közül kerülnek ki. Mi természetesen a PTE Vízilabda Csapatának szurkolunk, akik a MEFOB-on megszerzett ezüstéremmel jutottak ki!

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) páratlan években rendezi az Európai Egyetemek Bajnokságait (EEB) sportáganként különböző helyszíneken. 2023-ban Európa-szerte 20 sportágban rendeznek EEB-t. Július 13-19. között a Miskolci Egyetem vízilabda- és tollaslabda bajnokságnak ad otthont. Az Európai Egyetemi Sport Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködésében megvalósuló nemzetközi sporteseményre összesen 200 sportoló érkezett 11 ország 20 egyeteméről Miskolcra.

Az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságát hét csapat részvételével rendezik, közöttük négy magyar: a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint Budapesti Gazdasági Egyetem. Mellettük egy holland, a Delft University of Technology csapata, valamint két angol, a Bristol és az Oxford csapatai szállnak vízbe. A mérkőzések és az edzések helyszíne a Miskolctapolcai Strandfürdő.

„Tegnap, július 12-én érkeztünk Miskolcra, az EUSA helyszínére. Beregisztráltuk a csapatot, illetve elfoglaltuk szállásunkat. Ma délelőtt átmozgató edzést tartottak a csapatok, mindenkinek volt lehetősége egy kicsit mozogni. Délután egy technikai értekezleten megtartották a sorsolást is. Este a csapat a nyitóünnepségen vett részt. Holnap

az első mérkőzésünket a BGE csapata ellen fogjuk vívni 15:30-tól”

– számolt be lapunknak Krizsán András csapatvezető a helyszínről. A csapat erőnlétéről, esélyeiről is megkérdeztük: „előzetesen, az edzéseken látottak alapján a magyar csapatok erősnek tűnnek, de senkit nem szabad leírni, hiszen egy meccsen bármi előfordulhat. A lebonyolítás rend szerint mind a 6 ellenfelünkkel játszani fogunk, majd az alapszakaszban kialakult sorrend alapján az 5., 6., és 7. helyezettek körmérkőzésen döntik el az 5.,6.,7., hely sorsát, míg az első 4 helyezett elődöntők után játsszák a bronzmeccset, illetve a döntőt” – magyarázta Krizsán András, a PTE Vízilabda Csapatának vezetője, majd hozzátette:

„A legjobb 4 közé szeretnénk bekerülni, ahol bármi megtörténhet. Szeretnénk éremmel hazatérni.”

EUC 2023 Miskolc - Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokság

  • Csoportmérkőzések: július 14. (péntek) – 16. (vasárnap), 12:30-tól
  • Középdöntők: július 18. (kedd), 14:00-tól
  • Bronzmérkőzés: július 19. (szerda), 14:00-tól
  • Döntő: július 19. (szerda) 15:30-tól

Itt lehet követni az eredményeket »

A mérkőzéseket élőben közvetítik » 

Hajrá magyar vízilabda! Hajrá PEAC! Hajrá PTE!!!

Kategória: