"Sportpálya" mentorprogram (junior)

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodája még 2014-ben indította el mentorprogramját azzal a céllal, hogy támogatást nyújtson az intézmény élsportoló hallgatóinak. Tavaly a program „kistestvért” kapott, amelynek fókuszába a középiskolások kerültek, így a kiemelkedő sporteredményeket elérő diákok már középiskolásként bepillantást nyerhetnek az egyetem életébe, a személyes kapcsolatokon keresztül megismerkedhetnek a kari specialitásokkal, a számukra szervezett programok segítségével sikeresen tervezhetik meg egyéni életútjukat, karrierjüket. Biztosabban, hatékonyabban dönthetnek terveik megvalósításával kapcsolatban.

A program indítása óta eltelt közel három hónapban a 45 mentorált diák személyre szabottan, egyéni igényeiket figyelembe véve kapott rendszeresen információkat az egyetemről, a beiskolázási programokról, illetve szintén az előzetesen jelzett igényeik szerint kaptak meghívókat a különböző kiscsoportos és egyéni életpálya-karrier tanácsadásokra, egyetemi óralátogatásra is. Minden programot követően a résztvevők körében elégedettségi vizsgálatot végeztünk, melyek eredménye alátámasztja a program sikerességét, januártól pedig folytatását.”- mondta el Szuhán- Glass Beáta (mentor).  

A következő időszakban a PTE Sportiroda külön figyelmet szentel a 12. évfolyamos diákok és szüleik megszólítására személyes tanácsadásokkal, fórumok szervezésével, de természetesen a 9-10-11. évfolyamosokat is rendszeresen segítik kiscsoportos és egyéni programok meghirdetésével. A tervekben szerepelnek még tanulásmódszertani, pszichológiai tanácsadások, de a szülők minél hatékonyabb segítségnyújtásának lehetőségeit megismertető fórumok is.

A PTE „Sportpálya” mentorprogram oldala

Kategória: