A PTE tollaslabdacsapata a legjobb magyar csapat az Európai Egyetemek Bajnokságán

Hatodik helyen zárt a PTE-s tollaslabdacsapat az Európai Egyetemek Bajnokságán, Miskolcon. Öt hellyel jobb ez az eredmény, mint a tavalyi, ráadásul ezzel a helyezéssel idén a PTE tollaslabdacsapata a legjobb magyar csapat az Európai Egyetemek Bajnokságán. Az egyéni küzdelmek hozhatnak további pozitív meglepetéseket. Lássuk, milyen út vezetett idáig.

A törökökkel játszott először a csapatunk, 3:2-re sikerült legyőzni őket.

Az angoloktól tartottak a mieink - és joggal, később ők lettek csapatban az elsők! - a University of Nottingham ellen nem sikerült megismételni a törökök elleni bravúrt. “Szoros csatában maradtunk alul, de mindenkire büszke vagyok, mindenki nagyon odatette magát”- nyilatkozta közvetlenül a meccsek után dr. Végh Miklós csapatvezető. Ekkor még nem úszott el végleg minden dobogós esélyünk, ám szoros küzdelemben, de 3:2-re az ukrán tollaslabdázók győztek a csapatverseny következő fordulójában, így a PTE-s gárda az 5-8. helyért küzdött július 15-én. Már itt lehetett tudni, hogy jobb eredményt érnek el, mint a tavalyi Európai játékokon. A svájciak voltak a következő ellenfelek, és az addig magabiztosnak tűnő csapatot sikerült 3:2-re megverni.

Így az ötödik vagy a hatodik helyért voltunk versenyben, utolsó ellenfelünk a Université de Strasbourg csapata - a tavalyi bajnok! - volt, ami július 16-án legyűrte a mieinket.

“3:1-re kikaptunk. Nem is játszottuk végig az öt meccset, mert itt amint eléri valaki a három győzelmet, vége. De hoztuk a kötelezőt, jól helytálltunk, nálunk erősebb csapattól kaptunk ki. Szerintem ez egy nagyon szép eredmény, büszke vagyok mindenkire!” - nyilatkozta dr. Végh Miklós csapatvezető.

Ezzel a hatodik helyezéssel a PTE tollaslabdacsapata a legjobb magyar csapat az Európai Egyetemek Bajnokságán (a Szegedi Tudományegyetem a 15., a Testnevelési Főiskola pedig a 11. helyen végzett csapatban)  és öt helyet javítottak tavalyi eredményünkön! 

Július 16-án délután az egyéni küzdelmekkel folytatódik a bajnokság. “Tegnap zajlott le a sorsolás, vannak játékosaink, akikhez nem volt túl kegyes a szerencse - de játszani és versenyezni jöttünk, meg fogjuk oldani” - szögezte le dr. Végh Miklós.

Az összesített csapateredmények itt érhetők el: https://results.eusa.eu/index.php?page=index&date=2023-07-16&ln=en&event=67&menu=1

Minden meccset élőben lehet követni ezen a linken keresztül:
https://www.youtube.com/channel/UC7YD0NScXydvtWN912kb7jA

A fotókért köszönet a miskolci szervezőknek!

Kategória: