Orfű, nyárvég, regatta

Elszánt küzdelem a vízben, rotyogó bográcsok a parton, családias hangulat mindenütt.

 IDUS/PTE sárkányhajó regatta

Szeptember harmadik hétvégéjén, a hosszúra nyúlt nyárutó méltó lezárásaként, a Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából 2021. szeptember 18-án rendezték meg Orfűn az IDUS/PTE sárkányhajó regattát, hallgatói és dolgozói csapatok részvételével. A rendezvénynek idén is az Orfű Aktív Víziturisztikai Központ adott otthont.

 IDUS/PTE sárkányhajó regatta

A helyszínt zsúfolásig megtöltő csapatokat Miseta Attila, a PTE rektora és Hári József, a PTE Sportirodájának vezetője köszöntötte.

A hangulatot A PTE Brass Band alapozta meg vérbeli bulihimnuszok előadásával, majd a bemelegítés után kezdődhetett a verseny: az evezős csapatok a vízben, a csapatok által kötelezően delegált főző versenyzők pedig a víziturisztikai központ udvarán próbálták meg tudásuk legjavát bizonyítani.

Két futam között, vagy épp amíg az ebéd főtt, mindenkinek lehetősége nyílt a kitelepült egészségponton állapotfelmérést végeztetni és evezőgépes villámversenyeken összecsapni.

 IDUS/PTE sárkányhajó regatta
A regatta fődíját 2021-ben a Tűzmadarak csapata vihette haza, de senki sem távozott üres kézzel: a csapat-érzés és a remek hangulat remélhetőleg hosszan kitartanak, a következő alkalomra pedig nem is kell olyan sokat várni: viszontlátásra 2022 májusában, ugyanitt!

A győztes csapat tagjai: Uzsák Martin Máté,Smikál Balázs,Gönczöl Dominik,Fazekas János,Kardos Ruben Fábián,Fata Nora,Éder-Szép Viola Gréta,Milis Péter Benedek,Zilahi Márton,Lavicska Bence,Vattay Henrik,Vargha Zalán,Tóth Alex,Szántó Nikolett, Arnold Sebestyén, Füszfás Levente, James Carpenter.

Csapatvezetők: Vadász Kitty és Gép Zsuzsanna.

Kategória: