A norvég hallgató is a magyaroknak szurkol!

Már csak egyet kell aludni és kezdetét veszi a várva várt labdarúgó Európa-bajnokság. A Pécsi Tudományegyetem külföldi hallgatói elárulták, hogyan és kinek szurkolnak majd a foci Eb ideje alatt.

Alex Schröder Németországból

20160525-csortos-szabolcs-0305-9333-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Imádom a focit, főleg, ha gólt lövök! Természetesen várom már az EB-t, minden egyes meccset meg fogok nézni! Azt egyelőre még nem tudom, hogy hol fogom követni őket: talán egy étteremben vagy kocsmában, bár igazából a meccstől függ.

Németországnak és Magyarországnak fogok szurkolni, szerintem Németországnak egész jó esélyei vannak, akárcsak Angliának és Belgiumnak.

Alex kedvenc játékosa Luka Modrić:

luka-modric-real-madrid-midfield-1449931097-800.jpg

Zohreh Moghadam Iránból

20160525-csortos-szabolcs-0253-9324-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Igazság szerint nem nagyon érdekel a foci, így a 2016-os foci EB sem hoz különösebben lázba. Az első focis tapasztalatom ez a kép, amit most készítettetek rólam a focilabdával!

Lukas Gernhold Németországból

20160525-csortos-szabolcs-0308-9340-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Otthon sosem fociztam, Magyarországon viszont annyira megszerettem, hogy jelenleg benne vagyok az egyetemi csapatban. Már nagyon várom a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot: a német meccseket mindenképp figyelemmel kísérem majd, illetve talán a spanyolokat is.

A barátaimmal és a családommal együtt szeretek szurkolni, így remélem, hogy már Németországból nézhetem majd a meccseket. Bízom benne, hogy Németország lesz a befutó. 

Thomas Müller Lukas kedvenc focistája:

thomas-mueller-england-gegen-deutschland.jpg

Arrun Nesarajah Norvégiából

20160525-csortos-szabolcs-0314-9345-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Szerintem megnézek majd néhány meccset a 2016-os foci Eb alatt: Portugália, Spanyolország, Belgium és persze Magyarország meccseit fogom követni. Christiano Ronaldo a kedvenc játékosom, kedvenc európai csapatom viszont nincs. A magyaroknak fogok szurkolni, ha már egyszer legyőzték Norvégiát, remélem, megmutatják, mit tudnak! Mivel július végéig Pécsett tartózkodom, valószínűleg a Kossuth téren vagy a N-Eozinban fogok szurkolni.

Az a kedvenc focival kapcsolatos emlékem, amikor 2006-ban Olaszországban nyaraltam és az olaszok nyertek a franciák ellen. Sosem felejtem el, mekkora volt az ünneplés mindenütt! A másik hasonló emlékem, amikor a magyarok nyertek Norvégia ellen... (nevet).

Arrun legkedvesebb focival kapcsolatos emléke a 2006-os döntőhöz kötődik:

Tatiana Navarro Spanyolországból

20160525-csortos-szabolcs-0321-9348-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Csak a spanyol meccseket fogom követni, de azokat mindenképp. Már alig várom! Nincs is annál jobb, mint amikor meccset nézhetek a barátaimmal sörözve! Andrés Iniesta a kedvenc játékosom, neki fogok szurkolni és persze az egész spanyol csapatnak, remélem, hogy megnyerjük az Eb-t!  

Tatiana kedvence Andrés Iniesta:

iniesta-fot-spain.jpg

Ragnhild Lunde Norvégiából

ragnhild_masolata.jpg

Régebben, 12 éves korom körül rengeteget fociztam, viszont mindig is jobban szerettem játszani, mint nézőként szurkolni. Persze a közös családi meccs-nézésekből én sem maradok ki, ennek ellenére azonban nem várom az Európa-bajnokságot, és nem hiszem, hogy nyomon fogom követni a meccsek alakulását.

Ana Fernandez Spanyolországból

20160525-csortos-szabolcs-0323-9354-portre-korkerdes-kulfoldi-hallgatok-foci-eb.jpg

Már alig várom az Eb-t, bár csak a spanyolok játékát fogom követni. Nagyszerű lenne, ha nyernénk! A TV előtt fogok szurkolni a szobatársaimmal együtt, szerintem annak is megvan a hangulata. 

Ana Christiano Ronaldo-t emelte ki a portugáloktól, mert - mint mondja - "ő olyan helyes":

cristiano-ronaldo_2.jpg

Kategória: