Népszerű házibajnokság

Első alkalommal szervezte meg házi asztalitenisz kupáját a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája, de az érdeklődésre való tekintettel valószínűleg nem utoljára. Október 25-én este közel 40 egyetemi polgár állt asztal mögé MIK Tornacsarnokban, hogy eldöntse amatőr férfi és női, valamint összevont profi kategóriában, ki üti át a legjobban a pingpong labdát. 

Orosz Gábort, az egyetemi asztalitenisz csapat vezetőjét, egyben a házikupa főszervezőjét kérdeztük, hogyan látta a szerda esti küzdelmeket?
„Idén első alkalommal szerveztünk Asztalitenisz Házibajnokságot a Pécsi Tudományegyetem polgárainak. Már hosszú évek óta Pécsett rendezzük a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot, ahol van persze amatőr kategória is, valamint számos nemzetközi eseményen jártak már sportolóink, de ebben a formában most először rendeztünk versenyt, ami nekem külön öröm, hiszen ezer szállal kötődöm a sportághoz. Az eseményen 3 kategóriát különböztettünk meg, a női amatőr egyéni, a férfi amatőr egyéni, illetve a profi egyéni versenyszámot. Az egyes kategóriákban egyszerre voltak jelen magyar, illetve külföldi hallgatók, oktatók, dolgozók. Úgy gondolom, ezért is szép dolog a sport, az asztalitenisz, mert nem mindig az a legfontosabb, hogy ki milyen szinten játszik, hiszen mindenki megtalálja a saját kategóriáját, a hasonló játéktudású ellenfeleket, mindegyik versenyszámban kiváló színvonalú, izgalmas mérkőzéseket láthattunk! Öröm volt látni, hogy néhány versenyző miután már kiesett a versenyből, még azután is ott maradt játszani, úgy gondolom minden résztvevő jól érezte magát, elégedetten távozott, így biztosan szervezünk még asztalitenisz házibajnokságot a jövőben is!”

Végeredmény:

Amatőr női egyéni:

1. Huang Rong
2. Assel Kamysbayeva
3. Dombi Anna

Amatőr férfi egyéni:

1. Borsodi Levente
2. Domián Dávid Ádám
3. Molnár Szilárd

Összevont profi kategória:

1. Faragó Barnabás
2. Németh Márton
3. Bihercz Gábor

Kategória: