Fuss – Érte – Megérte

Hatszázan teljesítették a Fuss-érte-megérte című jótékonysági futás távját, melyet Herke-Fábos Kata, a gyermekvédelem iránt elhivatott PTE-s jogász doktorandusz kezdeményezett, A jótékonysági családi futást széleskörű civil összefogással rendezték meg Pécsett 2016. május 21-én.

20160521-csortos-szabolcs-0500-2123-futas-fuss-erte-megerte.jpg

A főszervező, ötletgazda Dr. Herke-Fábos Kata érdeklődési területe a gyermekvédelem mellett a futás, számos versenyen vett részt és többek között a párizsi marathont is teljesítette. Szabadidejében mézeskalácsok készítésével foglalkozik, és a jótékonysági futást ennek a három területnek az összekapcsolásával valósítja meg.

20160521-csortos-szabolcs-0501-2124-futas-fuss-erte-megerte.jpg

A szervezésben civilek mellett a Minarik Ede Sportegyesület vállalt szerepet, a jótékonysági futás pedig részét képezte a Zsolnay Kulturális Negyed által szervezett Zsolnay Piknik eseménysorozatnak. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett családi futás önkéntesen felajánlott nevezési díjaiból befolyt összeget a szervezők a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatták el.

Az önkéntes alapon felajánlott nevezési díjakból közel 350 ezer forint gyűlt össze, a szervezők a teljes összeget a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatják el, akik az összegből fejlesztő játékokat vásárolnak a pécsi bölcsődék számára.20160521-csortos-szabolcs-0503-2138-futas-fuss-erte-megerte.jpg

Kategória: