Ezüstérmes férfi asztalitenisz csapatunk az Európai Egyetemek Bajnokságán!

Csillogó ezüsttel tér majd haza a férfi asztalitenisz csapatunk Olomucból! Július hetedikén a zágrábi csapat legyőzése után a döntőben 3:1-re kaptunk ki a lengyel csapattól. Orosz Gábor csapatvezetőt közvetlenül a díjátadó előtt kérdeztük.

“Mindig nehezen feldolgozható egy elveszített döntő, de összességében nincs okunk a csalódottságra. Mélyről indultunk, az első elveszített csoportmeccs után a továbbjutás is kérdéses volt, de ezért is szép az asztalitenisz, kis dolgokon múlik, hogy a mennyben vagy a pokolban érzi magát az ember.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert ilyen helyzetből óriási csapat- és küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot: sorra nyertük a szorosabbnál szorosabb mérkőzéseket. Igazi csapatmunka volt, ahol mindig elő tudott lépni valaki, ha a társanak nehézségei adódtak, mindenki kivette a részét a sikerből.

A döntőben egy jobb csapattal találkoztunk, akik már második éve nem találnak legyőzőre – sajnos, mi sem tudtuk őket megállítani, de úgy gondolom, itt sem vallottunk szégyent” - mondja Orosz Gábor csapatvezető. Az élő közvetítésen látszott, milyen erőt ad a versenyzőknek egy-egy tanács. “Szituációfüggő, hogy ilyenkor nyugtatjuk a játékost, vagy taktikai tanácsot adunk neki. Azt azért tudni kell, hogy minél képzettebb egy ellenfél, minél nagyobb jatékerőt képvisel, annál nehezebb a saját elképzelésünket véghezvinni. Azt gondolom,

óriási élmény egy ilyen versenyen részt venni, a versenyzőknek, a hallgatóknak óriási motivációt ad ez a jövőre nézve.”

Az ellenfél kapcsán még hozzáteszi: “A lengyel Zamojski Academy csapata kiemelkedően erős, tavaly is ők nyerték ezt a bajnokságot, idén is maximálisan megérdemelték az első helyet, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy jövőre megpróbáljunk nekik visszavágni Debrecenben!
Ünneplésre nincs sok idő, most inkább a pihenésé a főszerep, próbálunk hamar regenerálódni, hiszen holnap folytatódnak az egyéni és páros küzdelmek, szeretnénk még legalább egy érmet szerezni emellé az ezüst mellé.”

Kategória: