Ezüst férfi csapatban és bronz női párosban

Ezüst férfi csapatban és bronz női párosban a PTE asztalitenisz csapatának idei mérlege az Olomucban rendezett Európai Egyetemek Bajnokságán. A lányok mai bravúrjáról és a továbbiakról Orosz Gábor csapatvezetőt kérdeztük.

“A fiúk sajnos mentálisan elfáradtak kicsit a verseny végére, úgy tűnik nagyon sokat kivett belőlük a csapatverseny. Legalább még egy érmet reméltünk, amire minden lehetőségünk meg is lett volna, de mind párosban, mind egyéniben sorra veszítettük el a nyerhető mérkőzéseket. Nagyon erős, egységes mezőny van egy ilyen versenyen, ha valaki rossz döntéseket hoz a kiélezett szituációkban, annak meglesz a büntetése. Sajnos, ez most így alakult, de ilyen a sport, a csapatversenyen megjött jó pár ehhez hasonló mérkőzés, most ez nem sikerült.

A női szakág szerencsére gondoskodott róla, hogy a szombati nap is sikeres legyen, hiszen

női párosban Dari Helga és Jankus Dóra bejutott a legjobb 4 közé, egy gyönyörű bronzérmet szerzett, ami óriási meglepetés és fantasztikus teljesítmény!

Egyéniben Dari Helgának nem kedvezett a sorsolás, a Nottinghami Egyetemen tanuló kínai Meng-gel kellett megküzdenie a negyeddöntőben, aki eddig egyetlen legyőzőre sem talált a verseny során, sajnos ezúttal Helga is alulmaradt, de így is elismerés illeti az egész versenyen mutatott játékát. Mint sportemberek természetesen mindig maximalisták vagyunk, mindig azt nézzük, hogy miben lehettünk volna jobbak, melyik versenyszámban tudtunk volna jobban teljesíteni, előrébb végezni, de összességében nem lehetünk elégedetlenek!

Érmekért jöttünk, kettőt is sikerült szerezni, véleményem szerint sikeres versenyt zártunk, nem lehet okunk panaszra.

Ezüstérmes férfi csapatunk a díjkiosztón

Holnap utazunk vissza Magyarországra, lesz egy kis pihenő, majd július 26-tól irány a nyári egyetemi világjátékok! Dél-nyugat Kínában, Csengtuban zajlik majd a bajnokság, amin, mint egyetemi magyar válogatott indulunk, de roppant örömteli, hogy a válogatott gerincét a Pécsi Tudományegyetem hallgatói alkotják: a most, az Európai Egyetemek Bajnokságán játszó négy fiatal közül három is tagja a válogatottnak. A mezőnyt ismerve ez még nagyobb feladat, még nagyobb kihívás lesz számunkra, de bízom benne, hogy ott is tisztességgel helyt állunk majd! Ezúton is szeretnénk megköszönni a Pécsi Tudományegyetem, a PTE Sportiroda és a PEAC vezetőségének támogatását!! Óriási dolog, hogy évről évre részt tudunk venni ilyen volumenű nemzetközi egyetemi versenyeken, és úgy gondolom, remek hívószó ez az érettségi előtt álló fiataloknak is, hogy érdemes a sport mellett a tanulmányokat is folytatni, érdemes a Pécsi Tudományegyetemet választani a továbbtanulásnál, hiszen ilyen lehetőségek is biztosítva lesznek számukra, életre szóló élményeket tudnak majd szerezni az egyetemi sport által is!”

Kategória: