Elszántság pécsi részről az Európai Egyetemek Bajnokságának futsal tornáján

Európa 17 országának 27 egyeteméről érkező 700 résztvevővel két helyszínen rendezik az Európai Egyetemek Bajnokságának Futsal tornáját július 18-tól. A megmérettetésen a Pécsi Tudományegyetem csapata is képviselteti magát. Hári Józsefet, a PTE Sportiroda vezetőjét, egyben a PTE PEAC Futsal Csapat szakosztályvezetőjét kérdeztük arról, mire számíthatunk, mit hozott a sorsolás.

“A francia Toulouse ellen kezdünk 20-án csütörtökön 15 órától. Láttuk őket játszani, ügyes játékosok, talán még nem képeznek olyan csapategységet, mint mi, de nem lesz könnyű dolgunk ellenük.
Július 21-én pénteken Pécs finn testvérvárosának, Lahtinak egyetemistáival nézünk szembe - velük egyelőre csak a vacsoránál találkoztunk, még nem láttuk őket játszani. Összeszedetteknek és komolyaknak tűntek.
Szombaton, 22-én Split ellen küzdünk majd. Azt gondolom, talán mindig egy házigazda csapat ellen a legnehezebb játszani. Split egyeteme erős futsalban, bár idén utolsó helyezettként kiestek az NBI-ből. Láttuk őket edzeni: aprók, de gyorsak, nem lesz egyszerű mérkőzés” -
értékeli az ellenfeleket Hári József.


Fotó: EUSA, Ilona Matijevic

Ami pedig a PTE Futsal csapatát illeti, hozzáteszi:

A srácok nagyon elszántak, először vehet részt Pécs ilyen versenyen, szeretnénk  megmutatni, mit tudunk.”

A bajnokság nem kezdődött zökkenőmentesen: “Egy problémánk van, nem tudtunk edzéslehetőséget foglalni mára, a szervezők be nem tartott szabályokra hivatkozva nem hagyták, hogy használjunk egy egyébként üres csarnokot. Nagyon szomorú vagyok emiatt. Csütörtökön szabadnapunk lesz, futással fogunk kezdeni, és délután már fogunk tudni abban a csarnokban edzeni, ahol az első mérkőzésünket játsszuk majd.”
És hogy mi a legtöbb, amit kihozhatunk a tornából? “Megnyertük idén az NB2-t, nagyrészt ezzel a csapattal, ősszel az NB1-ben játszunk majd. A bajnokság előtt pár hónappal a csapatok címerei szerepeltek egy tabellán - legfelül volt a miénk. Akkor azt mondtam, remélem, hogy a bajnokság végén is így lesz. Erre most, amikor vonultunk be az egyeztető meetingre, elsőként szerepelt a PTE a regisztrációs listán - azt mondtam a fiúknak, nekem ez gyanús! (nevet) Igyekszünk megfelelni ennek a karmának.”

Legyen így! Hajrá, srácok!


Fotó: EUSA, Ilona Matijevic

A menetrend tehát:
július 20. 15:0 PTE-TOULUSE Gripe 1. csarnok
július 21. 15:00 LAHTI-PTE Poljud
július 22. 17:00 SPLIT-PTE

A meccseket ezen a csatornán lehet majd élőben követni:
https://www.youtube.com/watch?v=az-ObT7mRGk&list=PLbewrL2C3NO6uTq4lijgoLeyrxdi8RP7B

Kategória: