Elstartolt a BAMAKO

A szokásos őrületes hangulatban indult el a BAMAKO, ezúttal január 26-án délben Budaörsről. A 360 autó a hagyományokhoz híven egyenként indult, egy rámpára hajtottak fel a versenyzők és integettek a rajongóknak, mielőtt megkezdték volna a 20.000 kilométeres utat. Mint arról beszámoltunk, egy PTE-s alumnikból álló csapat is áthaladt a startkapun!
Idén is rekordszámú versenyző vágott bele a kalandba, az autók között a Mini Morristól a Wartburgon át a Lada Niváig sokféle volt. Ami a versenyzőket illeti: indult apa-lánya páros, civilben szakállápoló cég modelljeként dolgozó férfi és sokan jelmezekbe bújva jelentek meg - talán a csirke–medve páros és a tehénkosztümben szelfizgető négyesfogat volt mind közül a legmókásabb. Pikáns volt, hogy a szeles időben a rajtkapu többször összeomlott, de a szervezők szerencsére hamar orvosolták a problémát.
A dr. GOBASZ Team, melyet a Pécsi Tudományegyetem is támogat, szintén elindult a hosszú útra. A startvonalon Barnaki Zoltán vezette át a Hondát, az anyósülésen Szász István ült, dr. Gonda Tibor a hátsó ülésen utazott. A három PTE-s versenyző  egyetemi pulóvert viselve integetett az emelvényről.
A rajtot élőben is közvetítették a YouTube-on, az élő videó visszanézhető, a PTE-s autó a 65. percnél tűnik fel.

 

Kategória: