Élményzónában a teke!

Megint egy jó hangulatú Teke Délutánt tartott a PTE OIG Sportiroda. Szemben az októberi rendezvénnyel november 16-án nem a hallgatóké, hanem ismét a munkatársaké volt a terep. A kollégák esetében már nem volt ismeretlen a sportág, hiszen a PTE munkatársainak idén februárban már volt alkalmuk megmérkőzni egymással. A délután vendéglátója ismét a Pécsi Teke SE volt.

A pécsi teke egykor nagyon sikeres volt, Szuperligás csapata volt a városnak, akik szépen sorban szállították a sikereket. Több világ- és országos bajnok is kikerült Pécsről, sajnos azonban a támogatók szép lassan elálltak a sport mellől. Mivel Pécs tartózkodik legmesszebb a többi profi csapattól, nekik kellett a legtöbbet és a legtávolabb utazni, anyagi támogatás nélkül azonban ezt nem lehet bírni.

Így, ma már inkább az amatőr tekéé a főszerep, de versenyszellem hiányáról nem beszélhetünk, NB3-as csapattal is rendelkezik a Pécsi Teke SE. Hiszen, ha minősített pályával rendelkezik a város azt illik kihasználni. A bajnokság mellett előzetes egyeztetés alapján bárki kipróbálhatja magát ebben a rendkívül nehéz sportban. Lehet a közös edzésekre is jelentkezni, de, akár egy baráti tekézésre is ki lehet bérelni a termet.

A Pécsi Teke Egyesület a novemberi PTE-s rendezvényhez nemcsak 4 kiváló minőségű pályát biztosított, hanem munkatársaik a verseny lebonyolításában is segítették a szervezőket.

Kellett is a támogatás, hiszen előzetesen 14 csapat, vagyis több mint 100 egyetemi munkatárs jelentkezett a megmérettetésre.

Mivel a helyszín ennyi embernek szűkös lett volna egy időben, ezért a főszervező Sportiroda a tekeversennyel párhuzamosan kialakított egy „élményzónás” állomást, ahol a vállalkozó szellemű kollégák sportosan amőbázhattak, valamint gyerekdalokból „vizsgázhattak”.

Az estébe nyúló programról összességében mindenképpen elmondhatjuk,  a többség most ismerkedett meg a teke rejtelmeivel, de ez egyáltalán nem ártott a hangulatnak, így a rendezvény inkább hasonlított egy jó hangulatú csapatépítő tréningre, mintsem egy tarolásokkal tarkítot, kiélezett csatározásra.

Az első hat helyezett, valamint az „élményzóna” állomás győztese kupában részesült.

Végeredmény:

Teke:

  1. PTE Bölcsi II.

  2. LMI ERŐK

  3. IIGéretes Csapat

  4. Tekesek

  5. PTE Bölcsi I.

  6. KÁTÉTÉKÁ

Élményzóna:

  1. Péeszosok

Kategória: