Célkeresztben a sporttudomány

Tizenegy tartalmas előadással és egy kerekasztal-beszélgetéssel várja az érdeklődőket január 22. és 23. között a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ által szervezett V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, melynek ismét a sporttudomány áll majd a középpontjában.

Az „Excellence in Basketball – Kiválóság a kosárlabdázásban” címet viselő esemény sztárvendége a spanyol válogatottat szövetségi kapitányként négy Európa-bajnoki címig és egy világbajnoki aranyéremig repítő Sergio Scariolo! Eredetileg a kiváló olasz edző honfitársa, Andrea Trinchieri is részt vett volna a konferencián, a korábban a Bayern Münchent, a Partizan Belgrádot, a Brose Bamberget és az UNICS Kazanyt irányító szakember nagyon örült a meghívásnak, azonban a közelmúltban kinevezték az Euroligában szereplő litván sztárcsapat, a Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének, ezért sajnos nem lehet majd itt a rendezvényen.
Elkötelezett híve vagyok a kosárlabda akadémiáknak, a Pécsett működő Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, az ott zajló munkáról pedig csak jót hallottam. (…) A tudomány egyre jelentősebb szerepet tölt be a sportágban. A legfontosabb cél manapság az, hogy az edzőknek a mai kosárlabda-specifikus tudást és a tudományt úgy kell felhasználniuk, hogy ennek köszönhetően a leghatékonyabban dolgozhassanak” – mondta Andrea Trinchieri.
A szervezők gratuláltak új munkájához, és természetesen nem mondanak le arról, hogy elhozzák őt Pécsre – bíznak benne, hogy a következő tudományos eseményen, nyáron az ő előadásait is élvezhetik majd a résztvevők.
Az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia nagyon színvonalasnak és értékesnek ígérkezik, a programban összesen tizenegy, hét plenáris és négy gyakorlati előadás szerepel. A megnyitót követően Aleksandar Dzikic és Filip Mihajlovic gyakorlati előadása nyitja majd a sort.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi oldalon regisztrációs űrlap kitöltésével lehet: https://ksmk.hu/

Kategória: