Az orvoskar teniszezője is meghívást kapott az Universiadéra

Idén nyáron Nápoly ad otthont az Univerisadé nemzetközi diákolimpiának július 3-14 között, amelyre Buczkó Emma a PTE Általános Orvostudományi Kar hallgatója meghívást kapott.

Mennyire ért meglepetésként, hogy meghívást kaptál a játékokra?

Az U14-es korosztály óta válogatott kerettag vagyok, egészen az egyetemig rendszeresen vettem részt mind hazai, mind nemzetközi versenyeken. Sajnos az orvosi egyetem mellett nem tudom olyan szinten folytatni az edzést, ahogy azt a versenyzői karrier megköveteli, de egy-egy nagyobb eseményre fel tudok készülni. Idén is indultam a felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokságon, ahol a legjobb 16 közé jutottam. Az, hogy felsőoktatásban tanulok, és mai napig teniszezem adta ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy részt vegyek az Universiadén. Nem nevezném meglepetésnek, mert kislány korom óta mondhatni célom volt ez a verseny, inkább amolyan hab a tortán, a sok befektetett munka mellett.

Mit jelent ez a meghívás a te karrieredben?

Mindig is szerettem volna érezni annak a „súlyát”, hogy egy egész nemzetet, jelen esetben pedig egy egyetemet is képviselhetek. Karrierem szempontjából éppen ezért nagyon fontos számomra, hogy a hasonlóan sportoló diákokkal szemben küzdhetek és hozzam ki a legjobbat.

Hogyan készülsz?

Amióta Pécsett élek, Koncz Zsolt tenisz edzővel dolgozunk együtt és jelenleg is ő segíti a felkészülésemet. Sokat köszönhetek Finak Gáborné Gombosi Eszternek is aki szintén sokat segít a felkészülésemben. Továbbá még most júniusban lemegy a Szuperliga, ahol a PVTC (Pécsi Városi Tenisz Club) csapatát erősítem. Ennek során is sok meccset játszhatok, ami játékba hoz.

Kapcsolódó cikkünk:

Kategória: