300 fő, 12 csapat, 3 tusa, 7 ág napsütés

Háromszázan tombolták és sportolták végig az 1. PEAC 3 tusa versenyt a PTE Sportiroda és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében, melynek csúcspontja Orfűn volt május 25-én. A versenyszámok között (időrendi sorrendben) a futás Abaligeten, a minigolf, a regatta, és a főzőverseny szerepelt.

Sokan már áprilisra remélték ezt az eseményt, de azt - ahogy a tavaszt is - elmosta a zord, októbert idéző időjárás. A Nap viszont most kitett magáért: hétágra sütött, a kellemes időben ideálisabb helyszínt az orfűinél elképzelni sem lehetett volna. A hangulat fergeteges volt, a Rádió 1 kitelepült és a helyszínen szervezett kívánságműsort, ami azt jelentette, hogy az eredményhirdetés utáni pakolásig tartott a zene.

A kondérokban ezúttal is gulyásleves főtt, a bográcsokból isteni illatok áradtak. Nemzeti ételünk sokféleképpen variálható, így nem volt két olyan csapat, akinél ugyanolyan gulyást lehetett volna kóstolni. A legeltikkadtabb szíveket is megolvasztotta Hári József, a PTE Sportiroda vezetőjének gulyáslevese - de szigorúan csak versenyen kívül.

A boldog arcok csak a versenyek miatti erőfeszítésektől torzultak el - a többségükben dolgozók jelentkeztek a versenyre, de egy-egy hajó hallgatók is erősítettek. Érkezett egy vendégcsapat is a Kaposvári Egyetem színeiben, akik az eredményeket tekintve igen pimasz húzással be is előzték a házigazdákat. Összesen tizenkét csapat versengett.

Eredmények:

Sárkányhajó regatta:

  1. Kaposvár (Kaposvári Egyetem)

  2. Kamikaze (PTE MIK)

  3. Sárkányszív-klinika (PTE KK Szívklinika)

Minigolf:

  1. Rumcsempészek (Immunológiai és Biotechnológiai Intézet- ÁOK Népegészségtani Intézet)

  2. Elpályázunk (PTE Kancellária, Pályázati csoport)

  3. Kitolási szakasz (PTE KK Szülészeti Klinika)

Főzőverseny:

  1. Sárkányszív-klinika (PTE KK Szívklinika)

  2. Nyerő közeg (PTE ÁOK Népegészségtani Intézet)

  3. Kitolási szakasz (PTE KK Szülészeti Klinika)

Összetett pontszámban:

  1. Kaposvár (Kaposvári Egyetem)

  2. Sárkányszív-klinika (PTE KK Szívklinika)

  3. Kitolási szakasz (PTE KK Szülészeti Klinika)

Nagyon szoros versengés volt, alig volt pár pont különbség a helyezettek között.

Kategória: