Vezércselezők

A PTE Sportiroda előzetesen 16-16 versenyzőt várt mind a profi, mind az amatőr kategóriában. A főszervezők előzetes terveit borította, hogy az élő-pontszámmal nem rendelkező játékosok többszörös túljelentkezést generáltak az amatőr kategóriában, így a nevezési időszakot határidő előtt, jelentős változással- némileg a profi kategória kárára- lezárta a sportiroda. Ebből kifolyólag március 29-én 6 profi, valamint 32 amatőr versenyzővel startolt el az I. PTE Sakk Kupa a Maláta Étteremben.

Nemcsak a regisztrációt, hanem a lebonyolítást is érintette a létszámváltozás, hiszen az előre kiírt svájci rendszer helyett a profik között körmérkőzések, míg az amatőr kategóriában előbb 8x4-es csoportmérkőzések, illetve egyenes kieséses szakasz következett egészen a fináléig. A „7 perces Blitz küzdelmek” mellett figyelemreméltó volt, hogy a játékosok által 8 kar is képviseltette magát az eseményen, valamint a nemzetközi hallgatók is nagyszámban neveztek a tornára. Sőt, az amatőr kategóriában a végső győztesnek járó kupa is egy francia hallgatóhoz, Firmin Brault-hoz (TTK) került, aki egy végletekig kiélezett csatában győzte le a szintén TTK-s Imre Eriket. A bronzmérkőzést Nagy Bence (BTK) nyerte Shubail A. Mohamed (ÁOK) ellen.
Az amatőr kategória sorrendje:
1. Firmin Brault
2. Imre Erik
3. Nagy Bence
4. Shubail A. Mohamed

A profik között is Természettudományi Karos siker született, miután az előzetesen legnagyobb élő-pontszámmal rendelkező Kresz Ádám bizonyult a legjobbnak.
Teljes sorrend a profik között:

1. Kresz Ádám
2. B. Garai Lehel
3. B. Garai Etelka
4. Dr. Miseta Nóra és Dr. Wolosz Róbert
6. Vincze András

Kategória: