Pécs a magyar pankráció tűzvonalában

Igazi küzdőtérre változott az Apáczai Nevelési Központ Művelődési Háza augusztus 11-én.

A Magyar Profi Birkózó szövetség, a Hungarian Championship Wrestling (HCW) első vidéki  gáláját tartotta Pécsen. A Tűzvonal névre keresztelt gálán bemutatkoztak a magyar pankráció sztárjai és a szervezet mindhárom övéért zajlottak mérkőzések.

A nyitómeccsen a szervezet eddig leghosszabban regnáló korábbi bajnoka, Szabó „Nitro” Tamás szállt ringbe az algír származású Zafaar Ameen ellen, aki az itthon küzdő majdnem minden külföldi pankrátort magába tömörítő New Hungary csapat szellemi vezetője. A mérkőzés a „Szahara Alfája” néven elhíresült birkózó győzelmével végződött.

Az ún. Intergender-mérkőzés most terjed Európában: ellenkező nemű harcosok küzdenek egymás ellen. A szervezet egyetlen női tagja,  Audrey Bride nézett szembe a művészlélek Ayden Cortezzel. A mérkőzés Audrey győzelmével végződött. A következő mérkőzésen egymásnak feszült a régi és az új iskola. A lázadó új generációs pankrátorok egyike, Boldo Brown nézett szembe a szervezet igazgatójával, Turger „Renegade” Dáviddal. A fiatal birkózó ugyan megszerezte a győzelmet, de csak csalás – sérülés szimulálása - árán.

Ezután  revansot vehettek a veteránok. A világhír felé közeledő, a magyar pankrációt elindító csapat, az Arrows of Hungary csapott össze az új generáció két másik tagjával, Justin Wylde- dal és Tihanyi Péterrel. A tét a szervezet csapatbirkózási azaz “Tag Team” övei voltak, amit hosszú ideje már az Arrows birtokolt. Kiss „Icarus” Áron és Szalay „Dover” István Bence sikeresen megvédték csapatbajnoki címűket, egy igen látványos küzdelemben.

Néhány perc szünet után igazi rangadóval folytatódott a gála. A HCW bajnoki főövért bontakozott ki egy nemzetközi csata. A jelenlegi bajnok, a horvát  Kris Jokic csapott össze a szlovák légióssal, Markus Mytra-val. A Horvát Sólyom sikeresen megvédte bajnoki címét, de csak egy hajszálon múlt, hogy új kezekbe kerüljön az öv.

Újabb tag team meccsen szurkolhatott a közönség, ahol ezúttal a HCW legszínesebb egyéniségei csaptak össze. A sötétségből előbújó csapat a gyíkember Maverick és a goth imidzsű Chris Dice alkotta M.A.D csapott össze a bohókás RP Tysonnal és Benjivel. A sötét erők ezen a meccsen vereséget szenvedtek a két bulimániás birkózóval szemben.

A gála főmérkőzése egy igazi nehézsúlyú összecsapás volt pécsi vonatkozással. A tét a Revolution bajnoki öv volt, mely a feltörekvő birkózók bajnoki öve. A regnáló bajnok Ozzy Spencer nézett szembe a pécsi MMA bajnokból lett pankrátor Makai „Silverback” Renátóval. Pécs Ezüsthátú Gorillája epikus ringen belüli és kívüli küzdelemmel hódította el a bajnoki övet, amit mentorától, Növényi Norberttől vehetett át.

Látványos, epikus és teltházas gálával debütált a pankráció Pécsen. Reméljük, hamarosan viszontlátjuk őket.

Kategória: