Horgássz!

Először rendez páros horgászversenyt a PTE. A Sportiroda szervezésében megvalósuló esemény a

Petőfi Bányász Horgásztavon lesz, Kozármislenyben, április elsején.

A részletekről Haincz Krisztiánt kérdeztük.

Ez az első páros horgászkupa a PTE-n. Mennyire kell tapasztalt horgásznak lenni ahhoz, hogy valaki nevezhessen a versenyre?
Ahogy a PTE Sportiroda szinte minden rendezvénye, így ezt is egy barátságos, jó hangulatú családias légkör fogja úgy gondolom övezni.

Ez a horgászverseny a kezdőktől a profikig, barátok és családok számára is egy jó lehetőség lesz,

hogy kikapcsolódjanak és élményekben gazdagodjanak, tapasztalattól függetlenül.

A kiírásban az szerepel, hogy tetszőleges horgászmódszert lehet használni. Ehhez a tóhoz előzetesen te melyik módszert ajánlanád a versenyzőknek?
A versenykiírásban az úszós, illetve a fenekező módszerek valamelyikével horgászhatnak a résztvevők. Nehéz lenne megmondani, hogy éppen melyik lesz eredményesebb ezen a napon. Azt, hogy ki melyiket választja úgy gondolom sokkal inkább befolyásolja, hogy kinek melyik horgászmódszer áll közelebb a szívéhez.

Mit kell tudni a helyszínről, miért ezt a tavat választottátok?
A tó gazdája korábban már jelezte, hogy szívesen együtt dolgozna velünk egy egyetemi horgászverseny esetén, így nem volt kérdéses a helyszín. Mindezek mellett nagyszerű a környezet és a folyamatos telepítéseknek köszönhetően a helyi halállomány is, ami még inkább megerősített bennünket a helyszínválasztást tekintve.

Mit tippelsz, kb. mekkora lehet majd a legnagyobb hal?

A tó halállománya igen változatos, így nehéz lenne megjósolni milyen és mekkora hal lesz a legnagyobb, ami horogra fog akadni.

Mint első számú célhal a ponty dominál, a tükrös és a pikkelyes változata mellett megtalálható a koi, melyből a legnagyobb kifogott példány például 22 kg felett volt, de a tóban élő 8-10 kilós példányok is többször horogra akadnak.

Lehet-e csak érdeklődőként lejönni a tóhoz?
A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, amiből 2 ember horgászik, illetve 1-2 segítő szerepet tölt be. Ezen felül, ha valaki szeretné megnézni, ahogy milyen egy jó hangulatú PTE-s sportrendezvény, azt természetesen sok szeretettel várjuk.

Mit tegyen, aki a verseny után vagy azon kívül szívesen csatlakozna egy horgász közösséghez?
Ha valaki a verseny után kedvet kapna a horgászathoz több lehetősége is van csatlakozni egy horgászközösséghez. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) honlapján található egyesületkereső funkcióval egyszerűen lehet keresni közelben található horgászegyesületeket. Ezek a horgászegyesületek rendszeresen tartanak közösségi eseményeket, horgászversenyeket és mindig fogadnak új tagokat. Vannak online horgász közösségek is: facebook és más közösségi média platformokon is rengeteg horgász csoport található, ahol a horgászok megoszthatják tapasztalataikat kérdéseket tehetnek fel. A helyi horgászboltok is jó kiinduló pontok lehetnek, hiszen ők is rengeteg információval tudnak minket ellátni, így jobban ráláthatunk a helyi horgászéletre.

via GIPHY

Várható-e folytatása a versenynek?
Már többen felkerestek és érdeklődtek a versennyel kapcsolatban, ami reményeink szerint sokaknak elnyeri majd a tetszését. Örülnék neki, ha ez a páros horgászverseny is az évek múlásával egyre nagyobb kereteket öltene és felkerülne a PTE Sportiroda mondhatni hagyományos rendezvényeinek listájára, mint például az id. Dárdai Pál PTE Futsal liga, a PTE Sportok Éjszakája vagy a „Fuss a Rákgyógyításért”.

További részletek ezen a linken érhetők el. Regisztrálni március 30-ig lehet.

Kategória: