Egyetemi Válogatott Program - 2023/24 - II.

 

A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) a Sport Mentorprogram részeként a 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterétől felvételt hirdet a „Egyetemi Válogatott” Programban (továbbiakban: Program) való részvételre. A Program célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik tanulmányi és sportegyesületi kötelezettségeiken túlmenően versenyszerűen sportolnak a PTE színeiben, ezáltal az Európai Egyetemi Sportszövetség (továbbiakban: EUSA), valamint a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (továbbiakban: FISU) által szervezett nemzetközi egyetemi versenyeken, bajnokságokon képviselik intézményünket.

Kizárólag a Programban résztvevő hallgatók pályázhatják meg a PTE Sport és Parasport Ösztöndíj (továbbiakban: PTE SPÖ) D/1- Egyetemi válogatott ösztöndíj elnevezésű kategóriáját.  Kiemelkedő sportági eredmény esetén a Programban való részvétel nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a hallgató egyéb, magasabb pontszámú PTE SPÖ kategóriában pályázzon.

Jelentkezési és részvételi feltételek:

  • A jelentkezési űrlap kizárólag elektronikus úton a https://egyetemisport.pte.hu weboldalon keresztül adható be (az oldalra történő BEJELENTKEZÉS után -alul- a "JELENTKEZÉS" gombra kattintva).
  • A programban való részvételt, valamint a nemzetközi egyetemi sporteredményeket minden esetben a Sport Mentorprogram vezetője hitelesíti a jelentkezést követően. A pályázónak ezekben az esetekben nem kell csatolnia eredményigazolást a jelentkezési űrlaphoz.
  • Az aktív hallgatói jogviszony meglétét, valamint az elvárt súlyozott tanulmányi átlagot minden esetben a Központi Tanulmányi Iroda hitelesíti.
  • A pályázó a Program teljes kiírásáról, valamint a csatolandó mellékletekről részletesen a JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS-ban tájékozódhat.
  • A pályázat benyújtásakor minden pályázó győződjön meg arról, hogy a csatolandó dokumentumokat a megfelelő helyre tölti fel!

További információk

Abban az esetben, ha a hallgató 2023. március 1. és 2024. március 31. között képviselte a PTE-t az EUSA, vagy a FISU által szervezett nemzetközi egyetemi versenyen, bajnokságon, akkor már 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterétől jogosulttá válik sportösztöndíj elnyerésére a D/1 kategóriában.

Ha a hallgató az intézményi képviseletet kizárólag 2024. április 1. és augusztus 31. között teljesíti az EUSA, vagy a FISU által szervezett nemzetközi egyetemi versenyen, bajnokságon, akkor 2024/2025-ös tanév őszi szemeszterétől lesz jogosult a D/1 kategóriában az sportösztöndíj elnyerésére.

Amennyiben az adatlap kitöltése során kérdése merül fel, kérem, forduljon a Sport Mentorprogram vezetőjéhez: Halmos Zoárd, halmos.zoard@pte.hu, +3630/747-2204.

Beküldési határidő: 
2024.12.31