Ingyenes darts a hallgatóknak

Az Univ Kollégium volt ebédlőjét bérlő Mesterhármas Darts Club tulajdonosával, Patkó Norberttel beszélgettünk.

Az Univ Kollégium régi ebédlőjét béreltük ki, itt építettük meg 18 professzionális táblát, ez Dél-Dunántúl legnagyobb darts-terme. Egyesületünk 40 tagból áll, s mivel kedvezményesen béreljük a termet, ezért cserébe azt ajánlottuk fel, hogy a PTE tagjainak ingyen tartunk foglalkozásokat, megismerhetik ezt a sportot. A kollégiumban lakó lányok, fiúk is hetente egyszer ingyen és bérmentve kipróbálhatják a darts sportot, s ha kedvük van hozzá, akár csatlakozhatnak is az egyesületünkhöz, akár profi darts sportolókká is válhatnak.

Mit jelent az ingyenes játéklehetőség?
Áprilistól indul el, mert nincs fűtés a termünkben, meg kell várnunk a melegebb időt. Áprilistól minden héten csütörtökön délután négytől este nyolcig várjuk a PTE bármely tagját. Most még 14-15 fok van a teremben, mi is pulcsiban edzünk, mert versenyeink vannak minden hétvégén.

Apropó versenyek, úgy tudom lesz kari darts bajnokság is!
A PTE hallgatóinak szervezünk a Sportiroda segítségével az egyetemi karok közötti bajnokságot. Már van kitűzött dátum is: május 12.

Vannak további, hasonló terveitek?
Októberben szervezünk az összes magyarországi egyetemnek darts bajnokságot.

Említetted, hogy hétvégén versenyezni jártok, a 40 tagotok milyen szinten űzi ezt a sportot?
10 igazolt versenyzőnk van, az ifistáink az országos első ötben szerepelnek a ranglistán, a felnőtteink az első százban találhatóak. A negyedik osztályban versenyez a csapatunk, a Dél-Dunántúli Ligafordulóban az első tízben vagyunk. Nem az élmezőnyhöz tartozunk, de utána vagyunk egy kicsivel. Az amatőrjeink sorra nyerik a különböző versenyeket. Nemcsak hogy utánpótlásnevelő csapat vagyunk, hanem két általános iskolában is tartunk szakköröket. A legjobbak átkerülnek az egyesülethez. Van egy olyan, már igazolt versenyzőnk, aki nyolcadikosként kezdett nálunk, ma már elsős gimnazista és a felnőttek között második helyet ért el a dombóvári ligafordulóban.

Nem értem, hogy ebben mi az üzlet?
Ebben nincs üzlet. Minden pályázati lehetőségeket is megragadjuk. Nem olcsó a pálya kiépítése. A tagok pénzéből fizetjük bérleti díjat és a rezsit. Néhány tehetősebb tagunk néha többet fizet, jobban hozzájárul a költségekhez. Ha nyílt versenyt rendezünk, annak a felét az egyesület kapja, a másik felét pedig a verseny pénzdíjjaira fordítjuk. Ilyen a darts. Ez nem üzlet. Ez egy baráti közösség. Élünk-halunk ezért a játékért. Egyre népszerűbb, talán a tévének köszönhetően. A fiatalok talán majd nagy pénzeket fognak keresni a pénzdíjas versenyeken, de nekünk, „öregeknek” marad a játék!

Akkor a mosoly és az izgalom a jutalom?
Így van.

Kategória: