TÚRAÚTVONALAK: "Mecseki Láthatatlanok Emléktúra"

Pontos túraútvonal leírás

 

  • A Mecsek-kaputól a SÁRGA ∆ jelzés szerpentines útvonalán a Kardos úti kulcsosház felé indulunk. Majd a Kardos úton tovább haladva átkelünk az Ágyán János úton (aszfaltos főút), ahol megpillantjuk a Roboz-pihenőt.
  • Itt rátérünk a PIROS jelzésre és a Pécsi Állatkert kerítése mellett haladunk végig. Ezt követően átkelve az Entz Béla úton (aszfaltos főút), a Mecseki Kisvasút nyomvonalát követve elhaladunk a Szaniszló-pihenő, illetve a Dömör-kapunál található Ptacek Viktor-pihenő mellett.
  • Itt a régi Vidámpark bejáratának keleti oldalán a SÁRGA ∆ jelzésen hamarosan elérjük a Flóra-pihenőt. Majd azt elhagyva tovább haladunk az ösvényen a volt Vidámpark keleti oldalán. Innét dél-nyugatra vesszük túránkat az Irma út felé.
  • Azon, a Lenkei-pihenőt elérve dél-nyugati irányban rátérünk a ZÖLD [] jelzésre, melyről az Ilona-pihenő-Tettye-Mandulás útbaigazító táblánál letérünk dél-keletre egy meredek ösvényre. Hamarosan a Balázs-pihenőhöz érünk, ahonnét már belátjuk az egész Tettyét, Havihegyet. Innét a korlát melletti ösvényen indulunk lefelé, a Tettyei romokhoz.