PTE „Sportpálya” mentorprogram junior

A program jó lehetőséget biztosít arra, hogy már középiskolásként bepillantást nyerjenek az eredményesen sportoló középiskolások az egyetem életébe, a személyes kapcsolatokon keresztük megismerkedjenek a kari specialitásokkal, felkészüljenek a hallgatói életre. Egyetemünk számára pedig lehetőséget ad a projekt arra, hogy a kiemelkedő sportteljesítménnyel bíró diákok figyelmét ráirányítsuk a PTE adott képzéseire.

A projekt során első lépésként egy kérdőív segítségével feltérképeztük, hogy Pécs, Baranya, Somogy és Tolna adott intézményeiben hány diák lehet érintett a témában. Majd azokban az intézményekben, amelyekből pozitív visszajelzés érkezett a projekttel kapcsolatban, szintén egy kérdőív segítségével bevontuk a potenciális gyerekek szüleit is a tematika tervezésébe.

Így végül 9 pécsi és baranyai intézményből, 15 sportágat képviselve, 45 diákkal indul el a mentorprogram.

A beérkező visszajelzések, válaszok alapján kiegészített tervezet megvalósításával a 2020/2021-es tanév szeptemberében indultunk el.

A program során a PTE különböző egységeiben dolgozó felkészült szakembereinket bevonva lehetőséget biztosítunk egyéni konzultációkra, problémakezelésre, csoportos és egyéni életpálya, karrier- és pszichológiai tanácsadásokat szervezünk a sportolók számára. Rendszeres, személyre szóló tájékoztatást nyújtunk, meghívást küldünk a programban részt vevő diákoknak az egyetem által biztosított lehetőségek, Sportirodai rendezvények, a felvételivel kapcsolatos tájékoztatók, beiskolázási események tekintetében. Egyéni kapcsolati hidat alakítunk ki az adott sportoló számára az általa választani kívánt kar és szak tehetségpont, karrier, illetve beiskolázási munkatársaival. Igény esetén koordináljuk számukra az egyéni óralátogatásokat, egyetemi, kari (online rendezvények) látogatását. Kérésükre felvételi tárgyakból felkészítő segítőt biztosítunk.

A projekt koordinátora a Sportirodán belül: Szuhán-Glass Beáta (projektkoordinálás, kapcsolattartás, kérdőívek készítése, egyéni és csoportos találkozások, felkészítések (online is) szervezése)

A projektben részt vevő munkatársak a Sportirodán belül: Hári József (projekt felügyelete, eseményeken a Sportiroda képviselete), Halmos Zoárd (regisztrációs felület elkészítése, regisztrációk fogadása, a projekttel kapcsolatos információk közösségi oldalakra feltöltése)

A projektben részt vevő munkatársak a Sportirodán kívül: OIG Karrieriroda, Kari beiskolázási munkatársak

PTE „Sportpálya” mentorprogram junior:
Szuhán-Glass Beáta  
☎ +36 (30) 701-0438
☎ +36 (72) 501-500/12124-es mellék
✉ szuhan-glass.beata@pte.hu