Pécsett rendezik idén a Tour de Hongrie egyik szakaszát!

Pécsett rendezik idén a Tour de Hongrie egyik szakaszát. Az eseményen a Pécsi Tudományegyetem is jelen lesz, kerékpárosbarát egyetemként ez szinte kötelességünk is. Az egyetemi szurkolói zónát az Aradi vértanúk útján hozzuk létre, érdemes lesz kilátogatni hozzánk!

Pécs nagy hagyományokkal bír a kerékpározás terén, hiszen 1892-ben már megalakult a Pécsi Kerékpáros Egylet. Az első országúti versenyt Budapest és Pécs között 1894-ben rendezték, 1896-ban pedig már 500 nézőt befogadó, fedett lelátóval ellátott Velodromot – 333 méteres körpályát – avattak a Zsolnay Gyár és Basamalom közötti területen.

1927-ben járt először Pécsett a Tour de Hongrie a magyar kerékpáros körverseny, akkor rajt-, és célváros is voltunk. Utoljára 2004-ben voltunk állomáshely, de a 2023. évi Tour de Hongrie - ami idéntől már ProSeries verseny, azaz a világ második legrangosabb versenyei közé sorolták be - más szintre viszi a programot. Előzetesen 22 csapat nevezett köztük több WorldTeam együttes, és a magyar válogatott is.

A PTE hallgatói és dolgozói részt vesznek a Deacthlon biciklis gurulásban, a szurkolói zónában remek hangulat, dj, táncosok, élő zene, és az első 100 regisztrált szurkolót ajándék PTE-s szurkolói póló várja!

https://www.tourdehongrie.hu/etapok/10-3-szakasz-kaposvar-pecs-180-km-20230512

https://pecs.hu/tour-de-hongrie/

Kategória: