Asztalitenisz férfi Ek - Sima győzelemmel kezdett a PTE-PEAC

A pécsi csapat a legerősebb összeállításában utazott Horvátországba, s az első meccsre a szerb válogatott Pető Zsoltot, valamint Demeter Lehelt és Gerold Gábort nevezte Dudás Róbert edző.

Pető villámgyőzelemmel kezdett, majd Demeter ötszettes csatában verte riválisát. Gerold is szoros meccset vívott ellenfelével, de ezt a végeredmény nem tükrözte, mert három szettben sikerült diadalmaskodnia. A PEAC a sikeres rajt után pénteken játssza következő mérkőzését, ellenfele Szudi Ádám osztrák klubja, az SPG Walter Wels lesz. A buboréktornán 13 együttes szerepel. A csoportmérkőzéseket péntekig bonyolítják le, majd szombaton és vasárnap következik a negyeddöntő, az elődöntő és a finálé. Minden csoportból az első kettő jut tovább a kieséses szakaszba. Az Ek a Bajnokok Ligája után a második számú kontinentális kupasorozat, az ETTU Kupa jogutódja.

Eredmény: C csoport, 1. forduló: PTE-PEAC Kalo-Méh - Irun Leka Enea Marpex (spanyol) 3-0

Pető Zsolt-Daniel Palacios 3-0 (2, 2, 4) Demeter Lehel-Endika Diez 3-2 (7, -8, 13, -8, 5) Gerold Gábor-Oriol Monzo 3-0 (7, 10, 8) csütörtök: 2. forduló: Irun Leka Enea Marpex (spanyol)-SPG Walter Wels (osztrák) 13.00 péntek: 3. forduló: PTE-PEAC Kalo-Méh - SPG Walter Wels (osztrák) 10.00
 

Kategória: