Figyelmeztető üzenet

Az űrlap megtekintéséhez belépés vagy regisztráció szükséges.

Erősítő edzés

Szeretettel köszöntünk mindenkit a Pécsi Tudományegyetem Táncoló Egyetem projektjének digitális platformján, a „PTE digitális táncteremben”! A sajnálatos járványügyi helyzet miatt döntöttünk úgy, hogy egy egészen újfajta módon folytatjuk és bővítjük kurzusainkat. A kényszerű bezártságot fizikai, lelki, szellemi és közösségi jóllétünk is gyakran megsínyli. A tánc, a mozgás, a zene azonban kiváló hatással van mindezekre, így oktatóink házi videóinak segítségével otthon is folytatódhat a tánc és a mozgás. Most a konyha, a szoba, a kert vagy éppen a garázs válhat táncteremmé. A lényeg, hogy akinek nem feltétlenül kell kimozdulnia, az maradjon otthon és táncoljon, mozogjon velünk!

  A BEJELENTKEZÉS (jobb felső sarokban), valamint a kurzusra történő FELIRATKOZÁS UTÁN elérhetővé válik a foglalkozásokhoz tartozó videótár*! (A videótárak* a NEM PTE-s POLGÁROK számára is elérhetőek.) A kurzusra való feliratkozás INGYENES!

  *A kurzusokhoz tartozó videótárak a PTE Sportiroda Táncoló Egyetem oktatóinak szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogvédelem alatt állnak. A tartalmak másolása, módosítása, megosztása más közösségi felületeken tilos!​

  Jó testmozgást kívánunk és vigyázzunk egymásra!

  Kapcsolat: halmos.zoard@pte.hu

  Feladatok sorrendje és ismétlésszámok az otthoni erősítő edzés elvégzéséhez:

  1. Bemelegítés
  2. Fekvőtámasz, 4x12 / 4x15, 30-45 másodperc pihenőkkel
  3. Tárogatás kézi súllyal, 4x12 / 4x15, 30-45 másodperc pihenőkkel
  4. Fekvőtámasz székre feltett lábbal, 4x12 / 4x15, 30-45 másodperc pihenőkkel
  5. Fordított fogású karhajlítás-nyújtás 2 székkel, ágy szélével, 4x12 / 4x15, 30-45 másodperc pihenőkkel
  6. Rézsutos előre emelés kézi súllyal, 4x10 / 4x12, 30-45 másodperc pihenőkkel
  7. Plank, 4x1 perc, 30-45 másodperc pihenőkkel
  8. Nyújtás