Zeller Gyula rektorhelyettes is vb-lázban ég már!

„Azzal kell kezdenem, hogy sajnálom, hogy nem jutott ki a foci vb-re a válogatottunk, ugyanakkor azt is látni kell, hogy egyelőre ez a realitás. Így megint, mint ’86 óta mindig, választani kell egy „szimpatikus” válogatottat, amelyiknek drukkolhatok.”

A tippelő

A brazilokat várom az élre, hiszen ha belegondolunk, van négy világklasszisuk, Marcelo, Firmino, Coutinho és Neymar. Játékosállományban tehát ők a legerősebbek, de persze ez még nem determinál senkit a világelsőségre.

Néha épp a „sok dudás” elve miatt visszájára fordul a sok meghatározó játékos egy csapatban, de összességében mégis a brazilokat tartom a vb fő esélyesének.

Az olvasható elemzésekkel ellentétben a belgáktól én nem várok túl sokat, annak ellenére, hogy jelenleg a harmadikok a világranglistán. Az argentinok Messi miatt megérdemelnének egy kiugró eredményt, de nem érzek bennük sem annyit, hogy az elegendő legyen a végső győzelemhez. A németek mindig favoritok a fociban, de ezúttal szerintem a brazilok megállítják őket.

A szurkoló

Nem szoktam valaki ellen drukkolni, most sem fogok. Inkább kiválasztok szimpatikus csapatokat. Ilyen szokott lenni számomra hagyományosan Nigéria, amely rendre tetszetős, ötletes futballt játszik, csak általában a taktikai fegyelmezettség hiánya okozza a vesztüket, néha túljátsszák a dolgokat. De nekik biztosan fogok drukkolni! Aztán hasonló kategória nálam Kolumbia, az is egy szerethető csapat, amelyik játssza a focit. Az esélyes válogatottak közül a spanyol és a brazil csapat áll hozzám talán a legközelebb, de Ramos durvaságai miatt maradnék Neymaréknál!

A nosztalgikus

Az 1966-os angliai vb hagyta bennem a legmélyebb benyomást. Nyilván ebben az is szerepet játszik, hogy akkor 12 éves kamasz voltam, aki imádta a focit, és rajongott a magyar válogatottért. Mondjuk azért a válogatottért lehetett is! Emlékezetes mérkőzésen legyőztük a brazilokat 3-1-re, fantasztikusan szép gólokkal. Bene vagy Farkas találata mai szemmel nézve is csodálatosak, és ugye ne feledjük, hogy nem akármilyen csapatot, hanem a címvédő válogatottat vertük meg akkor ezekkel a remekbe szabott gólokkal.

A néző  

A vb első felét otthon, a második felét már a Balatonon fogom nézni, utóbbi részét valószínűleg nagyobb baráti társasággal. Ilyenkor azt szeretem, amikor a társaság a szurkolás szempontjából kettészakad, hiszen olyankor mehet a „zrika”, vagyis egymás heccelése, persze mindezt kulturált és jó hangulatban. Ráadásul mivel – ahogy említettem az elején – legnagyobb sajnálatomra nincs kint a magyar válogatott, így az izgalom miatt gyomorgörcsünk sem igen lesz, tehát még egy kis hússütés is beleférhet az esti meccsek kísérőprogramjaként.

Kategória: