„Vizes regatta”

Idén először kellett a PTE Sárkányhajó Regatta szervezésében esőnapot beiktatni, hiszen az áprilisi „enyhe téli idő” nem tette lehetővé, hogy a hallgatók az eredeti időpontban vízre szálljanak. A PTE Sportiroda az elhalasztott evezés pótlását május 13.-ra időzítette az orfűi Aktív Vízitúrisztikai Központban, ami egyben a PTE 650 Jubileumi Karok közötti 5 Próba negyedik állomása is volt. Az esőnap május közepén sem volt túl kegyes a résztvevőkkel, hiszen borús égbolt, valamint szemerkélő eső fogadta a kilátogatókat.

A rossz idő ellenére 5 kari csapat (ÁOK, ETK, KTK, MIK, TTK) + az ERASMUS állt össze, hogy megmérettesse magát sárkányhajózásban, valamint pontokkal segítse a szervezeti egységét a jubileumi 5 Próba végelszámolásában. Az elmúlt évekhez hasonlóan az evezős versengést kiegészítette egy családias gulyásleves- főzőverseny, amelyhez a rendezvény jó hangulatáért felelős PTE Brass Band is csatlakozott. Továbbá, aki kedvet és erőt érzet magában az teljesítethette a MEFS és a Szerencsjáték Zrt. által életre hívott „2017 Legizmosabb Egyeteme” kampányának kihívását.

A VI. PTE Sárkányhajó Regatta lebonyolítása körmérkőzéses rendszerben zajlott, amelynek végén a címvédő Brazil gépsor (TTK) örülhetett, megelőzve a Kappa Tau Betát (KTK) és a Gépészeket (MIK).A főzőverseny győztesei a Gépészek lettek, második helyen a végig jó hangulatot biztosító PTE Brass Band szakácsai zártak, a bronzérmet az elmúlt két év győztese, a Kappa Tau Beta szerezte meg.

Kategória: