PTE-s hallgatók az Universiadén

Korábban már beszámoltunk, hogy a Természettudományi Kar hallgatója Berta Dániel a férfi párbajtőr csapat tagjaként második helyezést ért el az Universiadén, azonban a PEAC vívóján kívül további hat PTE-s sportoló szerepelt az „egyetemi olimpián”. Az esetükben, ha érmekről nem is, de tisztes helytállásról mindenképpen írhatunk.

Knetig Emőke az Általános Orvostudományi Kar hallgatója a 52 kg-os judósok küzdelmében már a második fordulóban összekerült a későbbi győztes japán Rina Tatsukawával, akivel szemben  vereséget szenvedett, ezt követően a vigaszágon 1 győzelemmel, 1 vereséggel a 9. helyen zárta a versengést.

A női Universiade kosárlabda-válogatottba egyetemünk négy hallgatója is meghívást kapott. A Pap Regina (ETK), Raus Vivien (KTK), Simon Anikó (KPVK), valamint Szűcs Réka (KTK) alkotta kvartett közreműködésével a magyar csapat a 10. helyen zárta a tornát.

A férfiak kosárlabda küzdelmében Kővágó-Laska Márk képviselte a PTE-t. Az ETK-s hallgatóval felálló magyar válogatott a 18. helyen fejezte be az Universiadét.

 

 

 

 

Kategória: