A Mecseki láthatatlanokért

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére, dr. Bódis József rektor úr kérésére rendezte meg a PTE Sportiroda az első PTE Mecseki Láthatatlanok emléktúrát október 20-án.

A Mecseki Láthatatlanok az ‘56-os forradalom végnapjaiban, a szovjet csapatok bevonulásának hírére a Mecsekre felvonult szabadságharcosok voltak. Az emléktúra útvonala azokat az ismert mecseki helyeket érintette, melyeken az akkori ellenállók is jártak. Az emléktúrán a Pécsi Tudományegyetem karainak csapatai megadott túraútvonalat és annak állomásain különböző feladatokat teljesítettek, így tisztelegtek az ‘56-os forradalom legtovább kitartó hősei előtt.

Az emléktúra győztese, így a „Mecseki Láthatatlanok vándorkupa” elnyerője első ízben a Természettudományi Kar csapata lett. A győztes csapat tagjai: Jaksütz Róbert, Mészáros Dániel, Fidel Egbe, Mohamad Bazzi, Mihalovics Márk, Szarka Vivien, Portik Ádám, Gyenis Martin, Horváth Milán, Kiss Jázmin, Horváth Petra, Szabó Odett, Fodor Árpád, Dr. Tóth Ákos, Ágotha Zoltán Dávid.

Kategória: